19. juni 2019
©TON 170910 
ROSKILDES NYE RÅDHUS
©TON 170910 ROSKILDES NYE RÅDHUS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobcenter: Hør efter hvad borgeren siger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcenter: Hør efter hvad borgeren siger
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 06. februar 2019 kl. 09:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På jobcentret kunne man starte med at høre efter, hvad borgeren siger. Man kunne også lade være med at lave fortolkninger af borgerens udtalelser. Og man kunne skrive referat i samarbejde med borgeren. Jeg har foreslået en sagsbehandler på jobcentret i Roskilde, at hun kunne have lavet en mindmap på en tavle, fotograferet den og givet mig et udskrift med hjem - en mindmap giver et godt overblik, fordi det er et slags billede.

arrow Læs også: Gennemtestet direktør for Social, Job og Sundhed

Jeg sygemeldte mig i sin tid med stress efter endt jobsøgningskursus i Roskilde. Jeg havde været på flere ikke helt gode jobsøgningskurser. Men på det sidste kursus havde vi en super god vejleder. Jeg knoklede som en hest med at skrive ansøgninger og gå til samtaler. Da kurset sluttede, mærkede jeg, at jeg havde kørt på "reservedunken" i lang tid - bilejere vil vide, at det tager slut på et tidspunkt. På YouTube har jeg set, at stress kan udvikle sig til alt muligt, og at det vist er fra 2010, at det er eksploderet med sygemeldte med stress - godt at man selv kan søge informationer.

For år tilbage havde jeg været så naiv som kontoruddannet at tage pædagoguddannelsen, fordi jeg havde fået smag for det med børn og natur. Jeg havde været til julehalløj i Steinerbørnehaven på Landevejen med spillemandsmusik, super hyggeligt, og jeg havde købt nogle små søde mus i gode naturlige materialer. Denne børnehave har fået en fin pris. Senere opdagede jeg "alsidigheden" i pædagogisk arbejde. Og ikke mindst at ikke alle praktikvejledere er lige søde på seminariet.

Jeg har efterfølgende også opdaget, hvordan man arbejder på jobcentre. Når én sagsbehandler har skrevet noget, så tager alle andre sagsbehandlere det for gode varer, og man har som borger ikke noget at skulle have sagt. Man forstår ikke, hvorfor en ny sagsbehandler er underlig overfor én, før man finder ud af, hvad den forrige har skrevet om én. Min erfaring er, at det skal være beviseligt forkert, hvis man skal gøre sig håb om at få rettet fejl.

Det er en katastrofe at være arbejdsløs i længere tid, da man kan risikere, at man ikke har råd til at blive gammel. Fællesskabet hjælper med mange ting, men det er udvalgte ting. Har man behov for hjælp til ting, der ikke er blandt de udvalgte, så er man på herrens mark. Man kan ydermere risikere, at man får at vide, at man ikke har behov for det, som man siger. I Silkeborg mærkede jeg, at man var på en helt anden måde end her på Sjælland - deres holdning til sundhed afspejlede, at de før har været kurby. Men det bedste er, ikke at være afhængig af fællesskabet.

Susanne Frederiksen
Nørremarken 47

Gevninge.

arrow Ro på - økonomien hænger sammen - også uden panikløsninger !
12. april 2019 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:23
arrow Efter krisen på Jobcentret: Direktør forlader Roskilde kommune
22. januar 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 11:02
arrow Tidligere ansat på Jobcentret: Gode folk flygter og bliver syge
14. januar 2019 kl. 00:51 Opdateret: kl. 12:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk