20. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inspiration eller selvros?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inspiration eller selvros?
Roskilde Avis Læserbreve - 22. februar 2019 kl. 00:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sognepræst Kaj Bollmans fremførte forslag i Roskilde Avis 31. januar 2019 om et Gustav Wied-museum i Roskilde samt om tydeligere markering af forfatteren i den kommende tid har allerede 12. februar resulteret i en reaktion fra Kaj V. Hansen.

Det er blevet til fremhævelse af egne fortræffeligheder frem for almene betragtninger angående mulige initiativer ud over byvandringer i Gustav Wieds fodspor og foredrag om Gustav Wied, som i øvrigt også andre foranstalter.

Kaj V. Hansen skriver endvidere, at han som medlem af Gustav Wied Selskabet arbejdede for, at bronzebusten af Gustav Wied blev opsat i Sankt Ols Gade. Det havde været klædeligt at anføre, det store arbejde i den forbindelse blev udført af selskabets daværende formand, afdøde amtsdirektør Ernst Verwohlt, der efter aftale med den originale sandstenbustes ejer, advokat Georg Dedichen lånte busten til afstøbning. Yderligere havde Ernst Verwohlt en stor del af æren for, at midler blev skaffet til veje, så projektet kunne gennemføres.

Da busten blev udlånt med henblik på fremstilling af bronzebusten blev endvidere indgået en aftale mellem Georg Dedichen og Ernst Verwohlt om, at der måtte fremstilles gipskopier i begrænset antal, og at der efterfølgende ikke måtte laves flere.

Men angående mulige fremtidige tiltag i Roskilde i relation til forfatteren savnes eksempelvis fortsat en Gustav Wied Vej samt et idyllisk Gustav Wied-anlæg med bænke, borde og beplantning, hvor mennesker kan samles og hygge sig. For der er som bekendt ikke megen hygge ved den parkeringsplads, der er opkaldt efter forfatteren.

Louis Hansen
Omøvej 7
Kirke Såby

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk