20. oktober 2019
9. og 10. Klasser i Næstved / Sidste skoledag
9. og 10. Klasser i Næstved / Sidste skoledag
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har Skole- og Børneudvalget aflyst sidste skoledag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har Skole- og Børneudvalget aflyst sidste skoledag?
Roskilde Avis Læserbreve - 19. februar 2019 kl. 00:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i Skole- og Børneudvalget ønsker at skabe en ny tradition omkring sidste skoledag. Det betyder ikke, at vi aflyser festen sidste skoledag, tværtimod, vi ønsker blot, at den bliver ændret til en fejring på de enkelte skoler eller i samarbejde med flere skoler. For os handler det om at skabe en ny tradition, hvor det er fællesskabet på de enkelte skoler og årgangen, der er omdrejningspunktet. Det er en oplagt mulighed for vores elever lokalt at få indflydelse og medbestemmelse på, hvordan dagen skal tilrettelægges, og hvad der skal de ske mellem 14 og 17 i fremtiden.

arrow Læs også: Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest

Det store spørgsmål har været - Er det en kommunal opgave at være vært ved en indhegnet fest, hvor unge på mellem 15 og 16 år kan drikker alkohol, mens det er deres lærere, SSP, politi og samaritter, der skal have opsyn med de unge. Det mener vi ikke, og derfor ønsker vi lokale arrangementer, hvor skolebestyrelser, ledere, forældre og elever sammen finder nye traditioner for sidste skoledag uden alkohol, frem til kl. 17. Undersøgelser peger på, at det er vigtigt at udskyde børn og unges alkoholdebut så lang tid som muligt, og forældres og voksnes holdning betyder noget i den sammenhæng. Det signal vil vi gerne sende i forhold til sidste skoledag.

Der har været argumenter fremme om, at man blot kunne holde samme fest som i dag, bare uden alkohol. Men det tror vi desværre ikke er muligt, da festen med alkohol blot vil flyttes til lige uden for hegnet eller et andet sted i byen.

Det er vores forhåbning, at skolerne og deres bestyrelser, forældre og elever vil gå konstruktivt ind i arbejdet med at skabe en rigtig god sidste skoledag for eleverne ude lokalt på skolerne.

Da man kan få andet indtryk i medierne, skal vi lige afslutningsvis sige, at det er alle medlemmer af Skole- og Børneudvalget, som ønsker en sidste skoledag uden alkohol. Der er således ingen medlemmer af udvalget, som stemte for at videreføre fællesarrangementet med alkohol.

Af Jette Henning ( S)
Camilla Vilby-Mokvist ( S)

Tina Boel ( SF)
Jeppe Trolle ( B)

Jette Tjørnlund ( V )
Gitte Simoni ( DF)

arrow I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført
21. marts 2019 kl. 05:13 Opdateret: kl. 14:08
arrow Skoleformand står fast: Ingen fælles afgangsfest i år
19. marts 2019 kl. 05:27 Opdateret: kl. 13:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk