26. maj 2020
Louis Hansen, der her ses ved forfatteren Gustav Wieds grav, skriver om borgmester Joy Mogensen og fremtiden for Vor Frue skole. (Foto: Jan Partoft
Louis Hansen, der her ses ved forfatteren Gustav Wieds grav, skriver om borgmester Joy Mogensen og fremtiden for Vor Frue skole. (Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glorificeringsforsøg?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glorificeringsforsøg?
Roskilde Avis Læserbreve - 15. maj 2019 kl. 13:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en særdeles kort stund ved læsning af overskriften på redaktør Torben Kristensens kommentar i Roskilde Avis 7. maj 2019 "Når Vor Frue bliver mor" tænkte muligvis også andre som jeg selv: Oprinder nye tider for Vor Frue? Er der en kommende udvikling på vej? Har Roskildes nuværende monopolparti, som redaktøren er en svoren tilhænger af, med eventuel støtte fra V og C sadlet om, så bedre tider nu oprinder for Vor Frue Skole, Vor Frue og omegn?

Nej, det er jo ingenlunde tilfældet. Det er derimod en rørstrømsk lovprisning af Roskildes nuværende borgmester, som blandt andet hævdes at have "sat sig på dagsordenen i Roskilde" - en interessant sproglig formulering! Det postuleres, at borgmesteren er Roskildes mest populære nogensinde. Almindeligvis ventes med sådanne postulater, indtil en borgmesters embedstid er afsluttet. I øvrigt trist, at afdøde Lisbeth Olsen samtidig indirekte kritiseres. Til orientering for redaktøren skal oplyses, at Lisbeth Olsen i sit virke ikke arbejdede på at skade dele af daværende Roskilde Kommune.

Redaktøren oplever, det er forrygende, at Joy Mogensen er blevet afbildet i Ekstra Bladet, og hun beskrives som kvik. Opmærksomheden henledes på hendes optræden på Vor Frue Skole 6. september 2018, hvor hun mildt udtrykt ikke kunne opleves som "kvik", som "den dygtige pige" og absolut ikke som "Vor Frue".

Redaktøren mener, at borgmesteren som fremtidig enlig mor blandt andet ved egne erfaringer kan opleve, hvordan kommunens skoler fungerer. Det vil beklageligvis ske på et noget sent tidspunkt, idet hun inden sin orlov har stået som bannerfører for markante forringelser på folkeskoleområdet i de tidligere Gundsø og Ramsø kommuner samt af Vor Frue Skole.

Ikke blot er der skamros til den borgmester, der står i spidsen for nedprioritering af et lokalsamfund i Roskilde Kommune. Partifællen Daniel Prehn får nu mulighed for at "vise evnerne til f.eks. at drikke kaffe". Ja, det er sandelig værd at nævne, og endnu en partifælle, Torben Jørgensen, roses for at have haft evner for noget lignende.

Man skal da være en troende partisoldat for at skrive noget sådant. Men mon ikke de gode borgere i blandt andet Vor Frue og omegn vil huske, hvordan de bliver behandlet og reagere i relation hertil, når der næste gang afholdes kommunevalg?

Louis Hansen
Omøvej 7
Kirke Såby.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk