20. april 2019
Skolestart for de mindste.
gallery icon

Se billedserie

Skolestart for de mindste.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gadstrups liv trues

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadstrups liv trues
Opdateret 24. august 2018 kl. 15:11
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 24. august 2018 kl. 10:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære medlem af Skole- og Børneudvalget

Igen må jeg undres. Som forældre til tre børn på Gadstrup Skole i henholdsvis 0., 3. og 7. klasse. Som borger i Gadstrup. Og som børneergoterapeut med særlig viden om læringsmiljøer, inklusion og sansebearbejdning.

I maj 2016 skrev jeg et indlæg omhandlende min bekymring omkring det daværende forslag om sammenlægning af SFO og skole, som heldigvis ikke blev en realitet. Bl.a. idet det vurderes at lokaler ikke var egnede til SFO-brug. Dette har ikke ændret sig siden maj 2016. Nu er forslaget imidlertid udvidet til også at kunne resultere i lukning af skolens udskolingsafdeling. Det gør mig ked af det. På mine børns vegne, på min bys vegne, på min fagligheds vegne. Det vil markant forringe forholdene for eleverne på skolen og børnene på SFOen og samtidig gøre en ellers lille, velfungerende landsby langt mindre attraktiv at flytte til.

Hvad angår SFO-delen; børn har gavn af miljøskiftet fra skole til SFO. De har gavn af nye, anderledes sanseindtryk og de har gavn af alternative muligheder for at lege og udfordre sig selv motorisk, kreativt og kognitivt end dem de har i skolemiljøets små klasselokaler. Alle voksne på arbejdsmarkedet er bekendt med hvor vigtigt et godt fysisk arbejdsmiljø er og hvor forskellige vores behov er. Nogle trives i store kontormiljøer, mens andre har behov for ro og mindre rammer. Det samme gælder vores børn. Gadstrup SFO kan med sine velfungerende små lokaler, kroge, haver, køkkener, gymnastiksal og fællesrum tilbyde netop denne variation af miljøer, hvor børn med forskellige sensoriske behov kan trives og deres individualitet kan tilgodeses og imødekommes. Ved en lukning af SFO'en vil det bl.a. medføre at børnene ikke vil have en sal at bevæge sig i, da byens idrætshal er fuldt booket til andre aktiviteter. Dette er i min optik tæt på en katastrofe for alle de børn, der efter en lang, stillesiddende skoledag har et stort behov for at bevæge sig. Uden at blive irettesat og bedt om at forholde sig rolige. Det er i øvrigt samme sal, der for nuværende benyttes til bevægelse i løbet af skoledagen for 0.klasserne.

Mht. lukning af udskolingsdelen vil det medføre at vores børn skal cykle på uoplyst landevej uden cykelsti 7 km til/fra skole hver dag. Der er nemlig ikke langt nok til at der vil kunne indsættes skolebus. Bilerne kører stærkt på denne strækning og det er en mørkt, kringlet vej. Jeg vil personligt ikke være tryg ved at lade mine unger køre i de mørke vintermorgener. Det vil også være den vej de skal tage, når de skal være sammen med klassekammerater og når de starter på de lokale fritidsinteresser, som de sandsynligvis vil vælge af sociale hensyn frem for de ellers velfungerende aktiviteter i Gadstrup. Behøver jeg at skrive, hvad det kan komme til at betyde for vores foreningsliv og forsøg på at fastholde de unge i gode sunde aktiviteter i deres eget nærmiljø?

Jeg har stor forståelse for at vi må løfte sammen i økonomisk trænge tider, men jeg stiller mig undrende overfor, at det så ofte er børnene, der skal betale prisen. Kan det mon virkelig betale sig på længere sigt?

Jeg vil derfor se frem til at drøfte ovenstående med jer på et forhåbentlig snarligt dialogmøde i Gadstrup.

Med venlig hilsen
Anja Westbjerg

mor, børneergoterapeut og borger i Gadstrup

Ramsøbakken 97
Gadstrup

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk