19. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fair fordeling af kommunens midler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fair fordeling af kommunens midler
Opdateret 31. oktober 2018 kl. 14:46
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 30. oktober 2018 kl. 14:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse dage er der stor fokus på de mulige konsekvenser af det budgetforlig, som er indgået på Roskilde Rådhus. Både i den nordlige såvel som i den sydlige del af kommunen har planerne om skolesammenlægninger og -lukninger i den grad fået forældre, medarbejdere og sågar eleverne op af stolene.

Det er en stor fornøjelse at se, hvor mange der har deltaget i protester, møder og indlæg i dagspressen. Det ville klæde byrådet at lytte til, hvad borgerne har at sige i denne sag - i stedet for fuldstændig at ignorere de mange vælgeres holdninger, sådan som det har været tilfældet. Vi håber de udarbejdede høringssvar angående sammenlægninger, bliver læst og taget til efterretning!

Vi har desværre fået bekræftet fra byrådet, at netop økonomien for skolernes specialspor bevidst ikke indgår i diskussionen om budgetforliget og dets konsekvenser. Man kunne derfor frygte, hvilke - indtil videre hemmelige - planer, byrådet har med netop specialområdet.

Indtil nu har kommunen via ressourcemodellen beregnet betalingen til børn med særlige behov, dels til særundervisning på egen skole, dels når en elev har fået tilbudt en plads på en specialskole. Det er vigtigt at huske, at netop specialundervisning og overflytning til specialskole (som vel at mærke er meget dyrere end undervisning i normalspor) i alle tilfælde bliver betalt af skolens eget, samlede budget. Der gives ikke større budget til disse skoler. Har en skole således et stort antal elever, der netop har særlige behov, så betyder det, at specialundervisningen betales over skolens øvrige budget - så der altså bliver færre penge til normalsporene.

Dette bliver byrådet nødt til at forholde sig til. Er det normalsporene, der skal undvære, så børn med særlige behov kan få den form for undervisning, der er bedst for dem? Er dette en fair fordeling af midlerne? Eller er det i virkeligheden på høje tid at revurdere ressourcemodellen, så pengene følger det enkelte barn. Dette netop for at sikre, at både normalspor og elever med særlige behov får netop de financielle rammer og de faglige vilkår, der giver dem den bedste kvalitet i skolegangen.

Vi må derfor på det kraftigste opfordre Skole- og Børneudvalget/Byrådet til at skræddersy en ny måde at finansiere skolernes budget, så elever med særlige behov får netop den kvalitet, de har brug for, og så normalsporene samtidig får de midler, der i den grad er nødvendige for netop at gennemføre det kvalitetsløft i skolerne, som er er efterlyst med dette budgetforlig.

Kun med en fair fordeling af midlerne til alle skolens elever sikrer vi os, at alle elever får det bedst mulige udgangspunkt for deres fremtid.

Anne-Marie Krogh Linde
formand
Baunehøjskolens

skolebestyrelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk