25. marts 2019
(Foto: Per Christensen)
(Foto: Per Christensen)
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det betyder Vor Frue skole for os: Ingen Vor Frue skole, ingen Vor Frue by!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det betyder Vor Frue skole for os: Ingen Vor Frue skole, ingen Vor Frue by!
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 07. september 2018 kl. 09:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: "Vi gamle elever på Vor Frue skole siger, bevar samfundet, bevar fælleskabet og bevar den trygge opvækst og skolegang som børn i Vor Frue får."

arrow Læs også: V-politiker: Vi kan spare millioner på skolevikarer og få bedre undervisning

Anders Olling 8a, tidligere elev på VF:

" Vor Frue er en lille skole, hvor der plads til alle. Folk flytter til byen for at deres børn kan gå på en lille og fredfyldt skole. Alle børn kan få hjælp i skolen uanset om de har det svært eller ej".

Lise 9B, tidligere elev på VF:
"Jeg har selv haft 7 rigtig gode år på Vor Frue skole. Jeg synes at Vor Frue skole er en helt fantastik skole, fordi man er en del af et helt specielt sammenhold på tværs af klasserne. Jeg synes Vor frue skole er en god mulighed for at lære at færdes på tværs af klasserne, jeg synes det giver et kæmpe ansvar og en kæmpe udvikling at man som de store elever på Vor Frue skole skal være med til at have boden og skal være med til at give noget videre til de mindre børn på skolen".

Skolevejen er ekstremt farlig. F.eks. vejen til Østervangsskolen er så farlig og når den er det så skal den også være ordentlig, hvis fx en 4. klasse skal cykle det relativt lange stykke. Specielt Vilvordekrydset er farligt, når morgentrafikken er på det højeste der ved 07.45 tiden."

Ida Rølund 8b, tidligere elev på Vor Frue skole:

"Vor Frue skole har givet mig så meget, og fagligt kan jeg virkelig mærke hvor meget jeg har fået med fra den fantastiske skole. Men ikke bare fagligt også socialt er skolen fantastisk, jeg har fået så mange venskaber, personlige og sociale værdier med mig. Lærerne er unikke og lærer så meget fra sig. Til Vor Frues årlige sommerfest, havde vi det rigtig sjovt. Om aftenen spillede vi billard, mens de voksne spiste færdig og hyggede sig. Én dreng fra 1. klasse, to fra 3. klasse to fra 4. klasse og jeg spillede sammen - det er det Vor Frue kan! Hvis I skærer skolen ned, og dermed fremkalder en meget oplagt lukning, dør fælleskabet, klubben, idrætsforeningen, kirkekoret samt børnegudsgudstjenesterne. Mulighederne for Børnehave og SFO vil være minimale.

Så vil I virkelig ødelægge en by, et samfund og et fantastisk fælleskab?"

Isabel Pedersen 8a, tidligere elev på VF:

"Jeg syntes at det er rigtig ærgerligt at Vor Frue skole risikere at lukke. Jeg kan mærke at min tid på Vor Frue skole har haft meget indflydelse på min skolegang på Østervangsskolen. På Vor Frue kan man fordybe sig meget i de opgaver man for stillet og der er rigtig meget tid til den enkelte elev. Det har været rigtig vigtigt for mig og mange af os fra Vor Frue. Sammenholdet på Vor Frue skole er noget helt specielt og har været meget vigtigt for mig. Alle de dejlige stunder vi har haft sammen med elever og lærere ville jeg aldrig være foruden og vil jeg aldrig glemme. Jeg syntes at det ville være SÅ synd hvis børnene på Vor Frue skole skulle miste det i sådan en ung alder. Hvis I lukker Vor Frue skole, risikere I at mange flytter væk fra Vor Frue og tættere på Roskilde. Det gør at ingen vil flytte til byen og til sidst at ingen vil kende Vor Frue. Hvis I lukker skolen bliver børn helt ned til 9 - 10-årsalderen nød til at køre alene til f.eks. Østervangsskolen, og det ved I jo hvor farligt er! Så jeg ser ingen god grund til at lukke sådan en fantastisk skole som har hjulpet mig meget og jeg ved den kommer til at hjælpe SÅ mange andre".

Elev fra Østervangskolen 8b udtaler sig om sine kammerater fra Vor Frue: " Nu har jeg gået på en anden skole hele min skolegang, og jeg kan godt mærke at lærerne har haft mere indflydelse på den enkelte elev på Vor Frue skole, og dermed er dygtige socialt og fagligt."

Louise Sahl 8T, Tidligere elev på VF:

" Selvom skolen er lille har den givet meget tid og opmærksomhed på hver elev i klassen. Det ville jeg ikke have været foruden. Jeg har kunnet cykle hjemmefra 7 minutter før skolestart, og jeg har nogle super søde veninder, som jeg har holdt fast i. Min klasse havde et fedt sammenhold, og alle snakkede med alle. Jeg savner fællesskabet på hele skolen, for man kan ikke lærer alle at kende på en stor skole og alle klasser er meget opdelt. Sådan var det ikke på Vor Frue skole. På skolen tager alle meget hensyn og alle holder sammen, og det vil I måske også mærke i denne sag.

Jeg har altid følt mig tryg og godt tilpas på Vor Frue skole, og jeg har altid haft et rigtig godt forhold til lærer teamet."

Line 9B, tidligere elev på VF:
" Vor frue skole har helt klart dannet mig som menneske, og gjort mig klar til at komme videre i systemet. Da de gode lærere har sat meget fokus på hvert enkeltes faglighed og del af samfundet. Allerede i de små klasser, lærte vi om konflikt løsning, hvordan man er en del af et samfund, boden og meget mere. Det at vi var så lille en skole, giver meget mere end man lige skulle tro. Den måde 6. klasser, kender og leger med 1. klasser, giver utroligt meget til begge parter, som man kan bruge videre i sit liv".

Jens 6A, elev på VF:
"4-5-6 klasse skal blive på Vor Frue skole fordi, at det gør så meget at alle klasser er sammen og de store hjælper de små og så bliver de fleste traditioner også ødelagt hvis de ældste ikke er her og selv om at vi ikke har så mange penge bruger vi heller ikke særlig mange og vi kan godt klare os med det vi har."

Isabel, Ida, Anders, Louise, Lise, Line og Jens

elever på Vor Frue Skole.

arrow Roskildes budget 2019: Vor Frue Skole overlever som et børnehus
29. august 2018 kl. 01:33 Opdateret: kl. 23:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk