21. februar 2020
Venstres leder i Roskilde Byråd, Jette Tjørnelund.
Venstres leder i Roskilde Byråd, Jette Tjørnelund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-leder: Roskilde bliver for dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-leder: Roskilde bliver for dyr
Roskilde Avis Læserbreve - 04. oktober 2019 kl. 04:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Gitte Kronbak (S) påstår i et indlæg hos Roskilde Avis, at Venstre forsøger at male et billede af, at det socialdemokratiske flertal i byrådet er økonomisk uansvarlige for at undgå et samarbejde om at styrke kommunens økonomi af taktiske grunde.

I min optik er tiden til konstruktive løsninger ikke politisk mudderkastning, så Kronbaks postulater må stå for egnen regning.

Venstre samarbejder gerne om at få rettet op på kommunens dårlige økonomi, men vi siger nej til at opkræve mere skat fra almindelige lønmodtagere, boligejere og erhvervsliv for blot at sende størstedelen ud af kommunen i sanktioner til staten.

Hele 70 mio. kr af de 94 mio. kr., som et flertal med Socialdemokratiet i spidsen nu har ansøgt om at måtte opkræve hos Roskildes borgere, skal sendes direkte videre i 2020 til staten.

Roskilde behøver ikke en unødvendig skattestigning. Pengene kan findes på anden vis, hvis der er politisk vilje til det. Det kræver at byrådet kommer i arbejdstøjet.

Derfor undrer det også, at borgmesteren endnu ikke har taget initiativ til at invitere Venstre for lytte til vores løsninger. Salget af Gråbrødre skole er et af mange af vores forslag. Det er rigtigt, at salget tidligere har været på bordet på vores foranledning, men intet er der sket.

Vi rejste det således allerede ved sidste års budgetforhandlinger, hvor S sagde nej.

Gitte Kronbak forsøger med sin kritik at dække over, at S er på fuldstændig gal kurs. De har sat kommunens økonomi over styr i en tid med højkonjunktur og lav ledighed. Der er intet overraskende i tallene, mange af udgifterne kender vi.

Det overraskende er, at man ikke har indset behovet for at gribe ind tidligere og at man nu ukritisk kaster sig over skattestigninger til skade for helt almindelige lønmodtagere og boligejere med ualmindeligt dårlige undskyldninger.

Det er i forvejen dyrt at bo og bosætte sig i Roskilde. Nu bliver det endnu dyrere, hvis S stemmer skattestigninger igennem.

Jette Tjørnelund (V)
gruppeformand i Roskilde Byråd

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk