6. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udligningsordning mellem kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udligningsordning mellem kommuner
Roskilde Avis Læserbreve - 18. februar 2020 kl. 01:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu prøver socialdemokratiet med det netop udsendte forslag til udligningsordning, som oplæg til forhandlinger med deres støttepartier.

Jeg tror der er stor enighed i at de "fattigste kommuner" skal have hjælp fra områder som af mange forskellige årsager har det bedre. Men det er IKKE korrekt at ALLE kommuner enten skal være donorer eller skal være modtagere af udligningsordninger. Der er nu blevet så store beløb så der er stor mulighed for at denne ordning i sig selv for det første er så kompliceret og måske kan indfører nye "adfærds skævheder."

Mit forslag er derfor at reducere både antallet af kommuner der modtager og dem der skal bedrage til udligningsordningen.

Det kunne være ønskværdigt at fjerne at ALLE skal være med. En ny fremtidig model på udligningsordning kunne være således, at det kun var eks. de 10 procent fattigste kommuner som fik tilskud, og det kom fra de 10 procent rigeste kommuner. Beregninger skulle så være at beløbet de 10 procent fattigste skulle modtage fik dem til at rykke at rykke inden for de "90 procent."

Leif Winther Oreskov
Dronning Magrethes Vej 4 1th

Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk