18. oktober 2018
Kirsten Bjelke (th) har sammen med andre SF?ere og kandidater fra de øvrige partier været aktiv i valgkampen, bl.a. på Stændertorvet. (Foto: Anette Gundlach)
Kirsten Bjelke (th) har sammen med andre SF?ere og kandidater fra de øvrige partier været aktiv i valgkampen, bl.a. på Stændertorvet. (Foto: Anette Gundlach)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til nye vælgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til nye vælgere
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 17. november 2017 kl. 02:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Kære Førstegangsvælger.
Om mindre end en uge, skal du sætte dit X, hvis du ikke allerede har gjort det.

Du ved, at netop dit X kan gøre en forskel for rigtig rigtig mange. Jeg håber og tror du lytter til dit hjerte, når den store beslutning skal tages:

X ved .....
Vi må prioritere fremtiden! Miljøet og børnene!

Du husker helt sikkert, da kommunerne ( KL) og Regeringen væltede vores skole for 4 et halvt år siden. Da lærerne blev smidt på gaden i en hel måned, og hvor du ikke vidste om der blev afholdt afgangsprøve. Dengang blev der spillet hasard med dine muligheder for videreuddannelse. Regeringen boykottede forhandlingerne og trak Lov 409 ned over arbejdsforholdene i skolerne. Du oplevede helt sikkert at erfarne og dygtige lærere forlod folkeskolen. Du har sikkert haft skiftende lærere siden og oplevet alt for mange vikartimer.

Er forholdene på skolerne blevet bedre de sidste fire år? ?

Nej tværtimod. Lov 409 er stadig gældende i Roskilde Kommune! I de omkringliggende kommuner, og i de fleste andre kommuner i det ganske land, er der for længst lavet læreraftaler. Der er sikret tid til den nødvendige forberedelse og evaluering af undervisningen og opgaverne. Det har betydet, at der har været ubesatte lærerstillinger i Roskilde Kommune siden. Lige nu ansættes uuddannede i lærerstillinger. Så leder du efter et job efter gymnasiet, fx et sabbatår, så er der gode muligheder i folkeskolen. Der er virkelig brug for vikarer, der kan dække de timer vi ikke kan finde lærere til.

Nu er du blevet 18 år eller lidt mere. Du er måske flyttet hjemmefra eller overvejer det. Vi må prioritere boliger, der er til at betale. Inden længe stifter du familie. Der kommer børn og dermed også overvejelser om vuggestuetilbud, senere børnehave og skoletilbud. Husk det er så vigtigt at der er uddannede pædagoger nok til at tage sig af børnene. Det er der ikke lige nu.

Måske har du en morfar eller en bedstemor der ikke får den nødvendige omsorg eller hjælp. Som er syg, ensom og ulykkelig. Det gør ondt på os der oplever det. Vi må huske at der er mange opgaver der trænger sig på:

Børn med udfordringer, der har det alt for svært i institutionerne. Som ikke får den nødvendige støtte, hverken der eller i skolen. De manglende lærepladser til vore unge. Vi må prioritere vores klima, bæredygtigheden, pesticidfrie fødevarer.

Vi ses på tirsdag! Valget er dit!

Kirsten Bjelke
Speciallærer, tillidsrepræsentant og kandidat for SF til Byrådet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk