26. februar 2020
Er S overhovedet interesseret i at forhandle med de andre partier i Roskilde, spørger Keld Holm. (Arkivfoto: Erling J.)
Er S overhovedet interesseret i at forhandle med de andre partier i Roskilde, spørger Keld Holm. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samarbejde eller flertalsstyre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejde eller flertalsstyre?
Roskilde Avis Læserbreve - 04. oktober 2019 kl. 13:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiets gruppeformand i Roskilde Byråd, Henning Sørensen, oplyser i Roskilde Avis den 24. september, at han er blevet fordrejet. Dette med reference til byrådsmødet den 11. september, hvor Henning Sørensen fortalte om besværlighederne med at nå til enighed i den socialdemokratiske byrådsgruppe, hvorfor det var svært efterfølgende at nå til enighed med ét eller flere af de øvrige partier.

Fordrejningen ligger ifølge Henning Sørensen i, at Roskilde Avis bragte udtalelserne med overskriften "S har nok i sig selv"!

Henning Sørensen beder om forståelse for, at "vi 16 socialdemokrater" hver for sig tæller lige så meget som hver af de øvrige 15 medlemmer af byrådet. Det er der mig bekendt ingen, der har anfægtet. Men jeg går da ud fra, at Socialdemokratiet i byrådet handler som en samlet blok, der er indstillet på at indgå i konstruktive forhandlinger med de øvrige partier.

Eller skal man forstå det sådan, at der skal forhandles med hver enkelt socialdemokrat. Det bliver da noget af et cirkus.

Jeg mener ikke, at Socialdemokratiet har brugt eller misbrugt sit absolutte flertal til at trumfe sager gennem byrådet.

Men når Henning Sørensen nu anfører, at der bliver færre og færre grunde til ikke at gøre det - altså bruge flertallet - så tillader jeg mig at rynke panden. For hvad er det for grunde, der bliver færre og færre af?

Skal det forstås som et varsel om, at hvis de øvrige partier ikke falder til patten, så benytter Socialdemokratiet sit flertal. I så fald lover det ikke godt for det fremtidige samarbejde partierne imellem i byrådet.

Keld Holm
Det Konservative Folkeparti

Kildehusvej 31.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk