21. februar 2020
Socialdemokratiets nye ordfører Gitte Kronbæk svarer Venstres gruppeformand Jette Tjørnelund. (Arkivfoto: Erling J.)
Socialdemokratiets nye ordfører Gitte Kronbæk svarer Venstres gruppeformand Jette Tjørnelund. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-ordfører: Bagvendt V- opfordring til samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-ordfører: Bagvendt V- opfordring til samarbejde
Roskilde Avis Læserbreve - 26. august 2019 kl. 09:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Hvis Venstre i Roskilde virkelig ønsker et samarbejde med Socialdemokratiet og et flertal i byrådet, er det en noget pudsig måde, som gruppeformanden Jette Tjørnelund rækker hånden frem på i en artikel i Roskilde Avis 20. august.

For ikke at blive beskyldt for magtfuldkommenhed, så lad mig starte med at sige, at Socialdemokratiet kun har stemt én sag igennem i den nuværende periode siden 1. januar 2018 med absolut flertal.

Vi har hele tiden samarbejde på tværs og vil selvfølgelig fortsætte af den linje, et borgmesterbærende parti er altid forpligtiget til at rumme alle borgerne i vores kommune. Det er vist heller ikke forbigået nogens opmærksomhed, at det er den linje, vores nye borgmester Tomas Breddam vil fortsætte, fuldstændig i tråd med den linje Joy Mogensen lagde, før hun blev Kultur- og Kirkeminister.

Faktisk ligger det lige til højrebenet at svare Jette Tjørnelund: "Du taler Roskilde ned".

I et demokrati er det jo sådan, at det er borgerne, der beslutter hvem de vil 'ansætte' på en kontrakt, der gælder fire år mellem valgene.

For lige at sætte et par ting på plads, så fik Joy Mogensen 14.961 personlige stemmer ved sidste valg i 2017. Vet valget fire år før fik hun 11.548 stemmer.

Til sammenligning fik Venstres spidskandidat 2.016 stemmer ved sidste valg, og valget før var det 2.061 stemmer.

Med dit angreb på Joy Mogensen og valgresultatet, hvor Socialdemokratiet fik absolut flertal, så taler du de borgere ned, der gav os mandat til at fortsætte den linje der var lagt fra sidste byrådsperiode. Tilsyneladende var borgerne tilfredse med denne politik, eftersom S fik så flot et resultat.

Et parti bliver stort ved at vise synlighed, tydelig ledelse, retning - og ikke mindst visioner for vores kommune. Det blev Joy og dermed Socialdemokratiet belønnet for ved de to nævnte valg.

Jeg kan garantere, at vi i Socialdemokratiet fortætter linjen med at skabe brede samarbejder.

Men det kræver jo, at man kan være sikker på at dem man samarbejder med, reelt er interesseret i at samarbejde, Et godt samarbejde er med til at give alle partier andel i de gode resultater, vi opnår sammen.

Så skal man ikke lave glidende tacklinger på samarbejdspartnerne, men gå efter bolden fremfor manden - eller damen. På den måde er jeg sikker på vi kan finde løsninger i fællesskab.

Gitte Kronbak (S)
Ordfører i Roskilde Byråd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk