23. april 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde og alle de andre kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde og alle de andre kommuner
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 06. august 2018 kl. 14:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: I løbet af juni og starten af juli har man kunne læse at flere kommuner (Helsingør, Egedal, Gribskov, Frederikssund, Greve, Køge m.fl) skal spare på næste års budget og for nogens vedkommende allerede i år.

Men ikke i Roskilde, der udtaler Joy gang på gang at økonomien er stærk og at Roskilde er alle andre kommuner overlegne i økonomisk formåen, men til det kan jeg kun opfordrer læseren til at kigge nærmere på nedenstående link

Her kan man se Joy's elskede likviditeten opgjort efter kassekreditreglen. Man kan se, at Roskildes er 4.589 pr indbygger og markant faldende (ved udgangen af maj 2018 på 4.300) mod lands gns på 8.030.

Men i denne uge kan man nu 1. se kommunens første udkast til budget 2019 og 2. se en ny rapport udarbejdet omkring kommunens skolestruktur

1. Første udkast viser et driftsoverskud på DKK 166,7m (165,6m i 2017 og 148,5m i 2016) indeholdende et justeret PL (udviklingen i priser og lønninger) skøn på +35,7m altså man forventer at priser og lønninger i ligenøjagtig Roskilde kommune stiger mindre end alle andre kommuner og når man så tænker på de mere end 2% om året de offentlig ansatte skal have i lønstigninger, så bliver det lidt komisk.

Resultatet af det skattefinansierede område viser et minus på 45,5m (efter anlæg), som Joy udtaler de normalt plejer at kunne finde. Hallo jorden kalder Joy sidste år var underskuddet på 13,4m og bundlinjen i minus med 120,8m, så det plejer man ikke at kunne hente.

2. Den nye skolestruktur bliver ved første øjekast præsenteret som en kvalitetsforbedring, men som med alt andet i kommunen, så skal man bare skrabe en lille smule i overfladen, så vælter skeletterne ud af skabet. Hele formålet er udelukkende at spare penge, som kan finansierer det kæmpe overforbrug kommunen har haft under Joys ledelse.

For sandheden er, selvom folk ikke vil se og høre den, at kommunen er på spanden, der er ikke flere penge på kistebunden og der skal nu spares massivt og det forsøges så pakket ind i kvalitetsforbedringer.

Det sjove og/eller komiske er, at rapporten bliver bestilt lige efter sidste kommunal valg og til brug for det første års budgetforhandlinger. Det er ikke engang 1 år siden, at Joy og støtter lovede gul og grønne skove og at der ikke skulle spares, specielt ikke på skole området.

Alle 3 forslag i rapporten opererer med, at kommunen kan spare penge samtidig med, at det skulle forbedrer kvaliteten, svarer til et fodbold hold vil bruge deres egne talenter og samtidig vinde det hele.

Ovenstående kommer oven i alle de andre besparelser og øgede brugerbetaling som f.eks. SFO'en som fra 1/1-15 til 1/1-19 er steget fra 1400 til 1900 pr måned.

Så sandheden er
1. Jeg har fået ret i alt det, som jeg har skrevet og sagt de seneste par år om kommunens økonomi

2. Kommunens økonomi er målt på likviditeten opgjort efter kassekreditreglen og den likvide beholdning blandt landets absolut dårligste

Michael Philip Hansen
Samfundsdebattør

Syvskæppevej 7

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk