4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde, hvor skal vi hen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde, hvor skal vi hen?
Roskilde Avis Læserbreve - 16. oktober 2019 kl. 00:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære redaktør. Tirsdag den 8.10. hævder du rigtigt nok, at "Roskildes fremtid er på spil". Som I skriver, påtænker politikerne nemlig igen at skære ned på folkeskolen, ældreplejen og børneinstitutioner. Endnu en fejlslagen, kortsigtet politik.

Men nej, det er ikke besparelserne, du er modstande af. Hovedproblemet, der åbenbart kan udslette Roskilde, er, at erhvervslivet ikke længere selv kan finde deres del af pengene til julebelysningen. Kæmpe problem. Du plæderer for at kommunen eller rettere sagt vi borgere i centrum bør betale de godt 600.000 kr. julebelysningen koster. Avisen argumenterer for sagen ved at fylder en halv side med udtalelser fra "Vrede læsere", der ikke vil have "aflyst julen". Come on! De vil bare have hygge og juleboder - selvom de tilsyneladende ikke køber noget, da avisen også fortæller, at boderne er en klar underskudsforretning for butikkerne.

Tænk på klimaet
Kære redaktør . Vi lever i 2019 og der er en kæmpe klimakrise på vej, vores børn klimastrejker, alle partier "siger" de vil øge indsatsen og en lang række af verdens store byer mødes i København for at drøfte den øgede fremtidige indsats for at undgå klimakatastrofer.

Hvor skal vi hen? Hvilket samfund kæmper du og Roskilde for? Bør vi ikke hjælper vores børn og børnebørn med en ordentlig fremtid ved at spare så meget vi kan på CO2-udledningen - eksempelvis fra julebelysningen og bruge pengene til flere medarbejdere f.eks. i skolevæsenet?

Vi kan problemfrit holde en dejlig jul uden den i de senere år kraftigt udvidede julebelysning. Vi køber i øvrigt julegaver, fordi det er jul og ikke fordi der er julebelysning!

Konkret forslag
Mit forslag er, at Roskilde bør gå foran i klimakampen og afskaffer julebelysningen, som vi kende den og opfordre butiksejerne til at tiltrække kunder til netop deres butik med opfindsomme, smukke og for børn og voksne spændende "juleudstillinger og juleoverraskelser" i deres butikker. Det vil tiltrække kunder, der kan få øje på butikkens varer og måske derfor købe noget. Julebelysningen i gaderne hygger, men distraherer vores opmærksomhed på butikkerne, når vi gå med øjnene rettet mod stjerne og oplyste guirlander.

Tænk! Roskilde kan blive verdenskendt som byen, der erstattede triviel julebelysning med de mest tiltrækkende juleoverraskelser i byen butikker og det fik handlen forstærket. Samtidig fik klimaet også en god jul - hvert år.

Kærlig julemandshilsen
Flemming Peuliche

Allehelgensgade 20
Roskilde.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk