10. december 2019
Forslaget om nyt byggeri ved den gamle Roskilde Højskole har skabt stor debat som her ved det velbesøgte borgermøde på rådhuset. (Foto: Per Christensen)
Forslaget om nyt byggeri ved den gamle Roskilde Højskole har skabt stor debat som her ved det velbesøgte borgermøde på rådhuset. (Foto: Per Christensen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prehn: Grove og tomme anklager fra Merete

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prehn: Grove og tomme anklager fra Merete
Opdateret 26. august 2019 kl. 12:36
Roskilde Avis Læserbreve - 26. august 2019 kl. 12:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Hvis jeg havde drukket kaffe, mens jeg læste Merete Dea Larsens (DF) indlæg her på hjemmesiden hos Roskilde Avis om højskolegrunden ved Frederiksborgvej, så havde jeg helt sikkert fået den galt i halsen.

For Meretes beskyldninger mod Joy Mogensen, Tomas Breddam og undertegnede er af en uhørt grov karakter.

For helt udokumenteret at beskylde sine kollegaer - som Merete gør i indlægget - for nærmest at lave skuffeaftaler med en konkret bygherrer, er noget vi normalt kun ser i USA og andre lande, hvor man har ladet den politiske debat polarisere.

Ærgerligt, hvis Merete ønsker at importere denne kultur til den danske politiske debat.

Socialdemokratiet ønsker sammen med et bredt flertal i byrådet, at der skal ske udvikling på Højskolegrunden. Det arbejder vi hårdt og konstruktivt frem mod.

Betyder det så, at vi blot skriver lokalplanen efter bygherrens diktat? Nej selvfølgelig ikke.

Det fremgår da også klart af mediedækningen, at bygherre til tider har fundet kommunen temmelig træls, når der er blevet sendt klare signaler om, at de gamle bevaringsværdige bygninger ved Højskolen skal renoveres, parkering primært skal ske under jorden, og en god del af grunden skal udvikles til parklignende forhold.

Dette blev yderligere understreget på seneste Plan- og Teknikudvalgsmøde, hvor det i referatet blev præciseret, at flertallet i udvalget lægger vægt på, at højskolen renoveres parallelt med byggeriet samt at indbliks- og skyggegener mindskes i den videre bearbejdning af lokalplanen, og at det sker i dialog med beboerne i nabolaget.

Merete gjorde sagde i sin tale til Tomas Breddam, da han var blevet valgt som ny borgmester, at hun håbede på en bredt og godt samarbejde.

Jeg håber ikke, at det bliver ved skåltaler for Merete.

Socialdemokratiet er i hvert tilfælde klar til samarbejde. Men der skal som bekendt to til tango.

Daniel Prehn, (S)
Formand for Plan- og Teknikudvalget

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk