23. januar 2021
Sarah og Frederikke fra Absalons Skole i gang som brolæggere.
gallery icon

Se billedserie

Sarah og Frederikke fra Absalons Skole i gang som brolæggere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Piger lægger sten og bygger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piger lægger sten og bygger
Roskilde Debat - 19. oktober 2019 kl. 00:36

Der findes mange fordomme om, at byggeriet særligt er en branche for mænd med store muskler. Men bygge- og anlægsbranchen er bestemt også for kvinder.

Vi har begge haft dygtige piger fra folkeskolen i erhvervspraktik i vores virksomheder. I alt besøgte 12 piger fra Absalons Skole i Roskilde vores to virksomheder i uge 40 gennem projektet Boss Ladies.

Nogle af pigerne prøvede kræfter med at lægge chaussesten/brosten, mens de andre piger hjalp til på byggeriet af Roskilde Badet, hvor de blandt andet var med til at bygge stillads og prøvede at bruge forskelligt værktøj. Det gav dem en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde i bygge- og anlægsbranchen. Alle gik til opgaven med oprejst pande og højt humør, og vi håber, at de er blevet inspireret til tage en uddannelse inden for byggeriet. For vores virksomheder var det en god oplevelse, og vi åbner gerne døren for nye praktikanter en anden gang.

Tal fra Dansk Byggeri viser, at kun ni procent af de ansatte i bygge- og anlægsbranchen er kvinder. Det er ærgerligt, for det betyder, at der går unge kvindelige talenter tabt, som kan bidrage til branchens udvikling og vækst. Vi håber derfor, at flere kvinder fremover bliver inspireret til at søge mod byggeriet og vores virksomheder.

Flemming Profft
daglig leder af Brolægger Kompagniet A/S

Svend Aage Christiansen
adm. direktør

Svend Aage Christiansen A/S.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk