27. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille Grønnegade er svær at bygge på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille Grønnegade er svær at bygge på
Roskilde Avis Læserbreve - 14. september 2019 kl. 00:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En artikel her i Roskilde Avis beskriver Mikael og Helle Andersens kvaler med en ombygning af deres hus i Lille Grønnegade, som nu er blevet til et egentligt nybyggeri.

Jeg forstår rigtigt godt familiens frustrationer over det projekt, de har kastet sig ud i.

At købe et hus, som er bevaringsværdigt og viser sig at være i meget dårlig stand, er ikke nemt at arbejde med.

Når det så oveni købet ligger i den historiske del af Roskilde, så museet har interesse i en udgravning, bliver det ekstra besværligt.

Der ærgrer mig dog, at familien oplever "en yderst langsommelig kommunal sagsbehandling", så jeg har forespurgt om forløbet i kommunen.

Sagsbehandlingen har ikke været længere end de normale 8 uger, men det noget anderledes forløb i denne sag har gjort, at der var mange processer, som skulle gennemgås, for at det hele kan foregå efter reglerne.

Fra september 2017 til maj 2018 kører sagen om renovering af det eksisterende hus. I den periode er der i flere omgange venten på manglende dokumenter, bl.a. opmåling af ejendommen. Fra vi modtager det nødvendige materiale til vi meddeler byggetilladelse går der 8 uger. Da byggeriet kræver dispensationer indgår der i den periode både 2 ugers naboorientering/partshøring og nogle uger med efterfølgende svar på naboindvendinger.

Så går entreprenøren i gang, hvilket faktisk fører til, at huset bliver revet ned, selvom der ikke er givet tilladelse til dette.

Derfor skal der i foråret 2019 startes forfra med et nybyggeri efter det nye bygningsreglement, BR18.

I den forbindelse viser forundersøgelser af grunden under huset, at museet skal ind og dokumentere et byggeri fra 1300-tallet. Denne proces er endnu ikke afsluttet.

Og først derefter kan nybyggeriet så gå i gang. Da denne sag sådan set er realitetsbehandlet kan tilladelsen meddeles langt hurtigere end normalt, så snart vi har klarmelding fra museet.

Alt i alt et ærgerligt og bøvlet forløb for Mikael og Helle Andersen, men jeg tror ikke det kunne være gået meget hurtigere, når regler og frister skal overholdes.

Daniel Prehn
formand
Plan- og Teknikudvalget.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk