7. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Joy Mogensen løber fra regningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joy Mogensen løber fra regningen
Roskilde Avis Læserbreve - 23. august 2019 kl. 09:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lise Nørgaard er Joy Mogensens forbillede, udtaler hun i det, der til forveksling kunne minde om endnu en klassisk hagiografi i Roskilde Avis om den nu forhenværende borgmester (15/8-19). Det er et tankevækkende og paradoksalt udsagn fra Mogensen eftersom Nørgaard er liberal og erklæret Venstre-kvinde.

Desværre manifesterede beundringen af Nørgaard sig ikke under Mogensens borgmestertid i form af liberale dyder såsom økonomisk ansvarlighed. Der er heller ikke megen ansvarstagen eller selvindsigt hos Mogensen i Torben Kristensens silkebløde interview. Kulturministeren udtaler ligefrem at hun forlader jobbet som borgmester med god samvittighed, da "Roskilde er i god gænge".

God gænge? Hvad mon afløser Tomas Breddam i sit ærlige sind mener om den betegnelse om Roskilde Kommunes rædsomme økonomi? Mon han er enig i, at Mogensen med god samvittighed kan forlade hendes lange række af uløste møgsager - svømmehallen, mishandlingen af Vor Frue, digerne i Jyllinge Nordmark og den betændte sag om placeringen af institutionen Lindegården - og overdrage dem til ham og resten af byrådet at løse? Jeg tillader mig at tvivle.

Mogensen fremhæver det beundringsværdige i, at Nørgaard i en høj alder ikke er blevet bitter. Det har hun helt ret i. Men det er nu engang vanskeligt ikke at sidde med en besk smag i munden, når man som roskildenser oplever en politiker i fuld gang med det, der i bedste fald kan beskrives som selvbedrag og skønmaleri af egne meritter.

For faktum er at Mogensen er løbet fra regningen og den nødvendige genopretning af Roskilde Kommunes økonomi efter hendes såkaldte 'investeringsstrategi'. Hun har igennem årene klippet masser af røde snore over, men overlader løsningen af de svære sager til andre. Når selv hendes mest dedikerede fan i sin kommentar 'Farvel til Joy-epoken' i begyndelsen af juli ikke kunne svinge sig op til en mere substantiel ros end "Hendes allerstørste aktiv var imidlertid evnen til at tale med- og til Roskildes borgere", så ved man det ser tyndt ud på resultatfronten.

Det ville kort sagt klæde kulturministeren at reflektere en anelse mere inden hun drager flere rosenrøde konklusioner om sin egen rolle i Roskildes historie. Og så bør hun lade Breddam få arbejdsro, så han sammen med resten af byrådet kan arbejde på at få løst Mogensens efterladte problemer. Det er der brug for.

Kåre Ghisler Fuglsbjerg (V)
Sygehusvej 18, st. th

4000 Roskilde

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk