5. august 2020
Byrådsmedlem Tina Boel (SF) ønsker, at Roskilde gør mere ud af integrationen. (Foto: Jan Partoft)
Byrådsmedlem Tina Boel (SF) ønsker, at Roskilde gør mere ud af integrationen. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investering i integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investering i integration
Roskilde Avis Læserbreve - 20. februar 2020 kl. 13:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Byråd vedtog 29. januar en integrationspolitik, som SF støttede. Vi er nemlig helt enige i, at kommunens indsats skal foregå på alle de områder, der er vigtige for vores borgere med anden etnisk baggrund.

Samtidig skal det være en bred indsats med vægt på bl.a. børns vilkår, uddannelse, arbejde, fællesskab og demokrati. Formålet, som SF også er helt enig i, er, at alle skal kunne indgå i samfundet på lige fod, uanset baggrund.

Undervejs kom Dansk Folkeparti, som så ofte før, med besynderlige indspil om, at man i stedet for integration skulle kalde det selvforsørgelse- og repatrieringsstrategi. De kan åbenbart ikke lide ordet integration, men dette forslag sagde SF og det øvrige byråd selvfølgelig nej til.

SF ser nu med interesse frem til den handlingsplan, som skal sikre, at denne udmærkede politik kan blive til virkelighed. Det er jo ikke mange måneder siden, at Socialdemokratiet, Radikale og Dansk Folkeparti i forbindelse med budgettet for 2020 besluttede besparelser på integrationsområdet for flere millioner. Det var en af grundene til, at SF ikke kunne stå bag budgettet.

Ligeledes har den tidligere regering med støtte fra Socialdemokratiet jo heller ikke gjort kommunernes opgave med integration lettere ved at indføre høj egenbetaling på sprogskolerne. Det har fået mange kursister til at melde fra.

SF ønsker, at den nu vedtagne integrationspolitik bliver en succes. Men det kræver bred opbakning for at sikre, at integration skifter fra at være et nedskæringsområde til at blive et område der investeres i.

Tina Boel
Medlem af Byrådet for SF

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk