5. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen byudvikling i Gadstrup, øv!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen byudvikling i Gadstrup, øv!
Opdateret 14. januar 2020 kl. 10:09
Roskilde Avis Læserbreve - 10. januar 2020 kl. 09:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg blev lige så glad da avisen jeg for nylig skrev om en mulig livgivende byudvikling i Gadstrup og Vor Frue. Regulering af støjzonen omkring lufthavnen har før været på tale, men desværre uden held.

Mindre støj
Denne gang troede jeg på det. Ikke mindst fordi vi ser og hører flere og flere af de moderne små fly med langt lavere støjniveau. Bortset fra ganske få, og stadig slemt larmende, skolefly har støjniveauet af denne grund faldende tendens. De større fly bidrager uændret fordi de er væk i en fart. Men, øv, erhvervsstyrelsen afviser igen boligbyggeri med henvisning til støjen fra lufthavnen.

Der er brug for udvikling
Tak til Poul Lindor for et fint læserbrev, hvori også han lufter sin ærgrelse med den gode begrundelse, at manglende byudvikling er ødelæggende for de to mindre bysamfund. Det gælder skole, daginstitutioner, idræts- og foreningsaktiviteter og ikke mindst omsætningen i de lokale butikker. Vi har jernbane og fredet naturområde, meget at tilbyde.

Det er virkelig trist, at al udvikling gøres umulig med henvisning til støj fra en lufthavn, som vi har kunnet trives i og leve med gennem en hel generation. Spørg en ejendomshandler. Der har aldrig været problemer med at sælge huse i Gadstrup. Jeg håber hele byrådet bakker Poul Lindor op og konfronterer ministeren direkte med stærke argumenter.

Dagli'Brugsen i knibe
Dagli'Brugsen i Gadstrup er udfordret i fair konkurrencen med nabobyernes butikker, så udsigten til et par hundrede nye boliger i Gadstrup ville have været en fantastisk begyndelse på det nye årti. Men vi kæmper videre for at holde vores lokale dagligvarebutik kørende. Dagli'Brugsen er stærkt forankret i lokalområdet. Vi samarbejder med lokale foreninger, idræt, spejderne, kirken, institutionerne m.fl. om aktiviteter året igennem. Gadstrupløbet, uhyggelige Halloween, børnehaven pynter juletræet, spejderne laver fakkeloptog og sælger juletræer på pladsen, vi leverer musik og fylder guf i de små børns julesokker.

Det gør vi fordi vi gerne vil være en aktiv og synlig medspiller i lokalsamfundets hektiske hverdag. Det er faktisk en del af vores formål. Dagli'Brugsen er en del af Coop, et kooperativ, som ikke er sat i verden for kun at tjene penge. Vi er ejet af medlemmerne, så man kan godt sige, at vores aktiviteter, som lokalsamfundet forhåbentlig har glæde af, er en slags afkast til medlemmerne. Uddeler og medarbejdere gør dagligt det bedste de kan med at lede butikken, tilbyde varer og yde kvalificeret og venlig service.

Bestyrelsen har ansvar for at afstikke rammer for virksomhedens drift, lægge- og følge op på strategien og økonomien. Ja, vi er udfordret i konkurrencen, men vi har ét varenummer med en helt særlig værdi, som de andre ikke ligger inde med; den lokale forankring, samspillet og det fælles ejerskab. Jeg kan forsikre, at vi fortsætter gerne med at være aktive, synlige og tilbyde varer i butikken. Med ingen ting kommer som bekendt af sig selv. "Kontingentet" betales i ganske små bidder; hver gang kasseapparatet siger bip.

Frede Lærke
medlem af Dagli'Brugsens bestyrelse

Kirkebakken 23
Gadstrup.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk