12. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indskrifter og mindesmærker i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indskrifter og mindesmærker i Roskilde
Roskilde Debat - 05. juli 2020 kl. 08:24

Aktualiseret af forfærdelige begivenheder i USA er diskussionen om mindesmærker, indskrifter og navne igen dukket op i hele verden og såmænd også i Roskilde, specielt om Sukkerhuset, opført 1760'erne af J. J. Holst. I de første år af dets eksistens blev der her raffineret sukker af sukkerrør dyrket på de Dansk-Vestindiske Øer. Dette er foregået ved hjælp af sorte slaver.

For et par år siden henvendte Historisk Samfund for Roskilde Amt sig til Roskildes borgmester og til Roskilde Museum med forslag om bedre historisk skiltning i kommunen, bl.a. vedrørende Sukkerhuset. Kort tid efter opsatte museet en flot informativ planche om husets historie og baggrund ved indgangen til udstillingen i den store sal. Kommunen har i de sidste år renoveret en del skilte ved kilderne.

Vi skrev i 2017 bl. a. følgende til borgmesteren:

"Vi er sikre på, at man på den måde kan vække og nære den historiske identitet, interesse og viden samt give områdets egne indbyggere en større tilknytning til steder og byrum og en god fornemmelse af hele kommunens sammenhæng og historie.

Det vil også være en stor service for turister fra ind- og udland.

Sådanne skilte ses hyppigere og hyppigere i andre byer, såvel i Danmark som i andre lande."

Dette er stadig foreningens opfattelse, og vi håber stærkt, at skiltningen snarest bliver mere omfattende og bedre i Roskilde.

Gorm Bruun hansen
formand
Historisk Samfund for Roskilde Amt.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk