10. december 2018
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad er det dog der sker i vores by?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er det dog der sker i vores by?
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 11. januar 2018 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT: Hvad er det dog der sker i vores bymidte og som er sket igennem det sidste lange stykke tid? Er alle butikkerne ved at flytte til RO's Torv, eller er de ved at flytte til andre byer?

Det er en helt utrolig trist oplevelse at gå gennem byen og se den ene forretning efter den anden, skilte med 'Ophørsudsalg', eller se skilte i butiksvinduerne hvor der står at butikken er 'Til leje'. Igennem meget lang tid har den tidligere Netto-forretning stået tom. Når man går forbi og ser de store tomme vinduer, tænker man på om der mon nogensinde kommer til at ske noget derinde igen, eller om dette store lokale bare skal stå tom i al evighed? Hvad er det der er skyld i, at der ikke sker noget derinde? Hvad kommer der til at ske med det lokale hvor Domapoteket lå? Skal det nu også stå tomt i lige så lang tid? Mange andre forretninger lukker p.t. f.eks. Socks and More, Fru Rose, Room 28, Laura, Skohornet. Måske er der flere på vej.

Man hører nogle af de forretningsdrivende fortælle at de er nødt til at lukke butikkerne, fordi de ikke har råd til at betale de store huslejeforhøjelser som de bliver pålagt af kommunen. Det er meget meget trist. Har kommunen en plan for hvad der skal ske med de butiks-lejemål som de har ansvaret for? Venter de bare på at der kommer en eller anden som vil betale den husleje som kommunen forlanger? Eller er der overhovedet en plan for hvad der skal ske med forretningerne i byen?

Hvor ville det dog være skønt hvis det blev muligt for forskellige forretninger at kunne leve i, og af byen. Jeg tror også at det kunne være med til at tiltrække handlende andre steder fra, så det blev en oplevelse at komme til Roskilde og handle. Det kunne måske også hjælpe med at få skabt noget liv i byen når forretningerne er lukket. Folk som kommer ude fra, synes at der er trist i Roskilde når butikkerne har lukket.

Jeg synes også at det kunne være dejligt hvis der blev skabt noget liv på og omkring Hestetorvet. Det er synd at den dejlige plads stort set ikke bliver brugt til noget i løbet af året. Her kunne der passende være mulighed for, at forskellige småhandlende kunne leje en bod, som der kunne sælges diverse ting fra. Det kunne også være med til at skabe lidt liv i den ende af byen, og ikke mindst på torvet. Som det er nu, er det stort set kun et gennemgangsområde.

Jeg vil opfordre de ansvarlige politikere til at få gjort noget for vores by som kan stoppe den åbenlyse butiksdød i bymidten og som samtidig kan skabe noget liv i byen.

Bjarne Nielsen
Dagliljevej 7
Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk