4. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grusgravning i området tæt på Vindinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grusgravning i området tæt på Vindinge
Roskilde Avis Læserbreve - 13. april 2020 kl. 10:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På regionsrådsmødet i mandags blev sagen om råstofindvinding i den nordlige del af Hedehusene grusgrav besluttet. Området der ligger meget tæt på Vindinge har i den grad borgernes opmærksomhed. Det samme gælder for Venstres folk både i Kommunen og Regionen.

Drøftelserne med borgerne i området har ført til, at Venstre fik præciseret de overordnede principper for råstofindvinding og ikke mindst strammet op, så de bliver overholdt.

Der skal ikke udlægges nye graveområder eller gives nye gravetilladelser, før eksisterende er gravet færdig. Endvidere skal tilsynet skærpes, så vedtagne regler overholdes. I Venstre finder vi det heller ikke nødvendigt at udlægge flere graveområder end staten kræver. Endelig er det vores opfattelse, at udkørselsforholdene grundigt skal drøftes før tilladelse kan gives. En grusgrav "lever" ofte i mere end 10 år, så derfor skal vi være omhyggelige.

Konkret er vi I Venstre tilfredse med dagens beslutning i Regionsrådet. Beslutningen tilgodeser i vid udstrækning Vindingeborgernes ønsker. Normalt har forvaltningen mandat til at træffe disse beslutninger. Men i det her tilfælde hvor man graver i et området, som er langt det største på hele Sjælland, ja så er det vigtig at der ligger et politisk mandat bag.

Der går forventelig en rum tid før der skal tages stilling til den sydlige del af graveområdet. Her ville vi i Venstre gerne ha` haft en tilføjelse til dagens beslutning, at når den sydlige del skal behandles skal der ligeledes ske en politisk behandling. Det kunne vi ikke få med, men det lykkedes mig at få regionsrådsformandens ord for at der for det sydlige område også skal ske politisk behandling. Det vil vi holde ham op på. Forud for en sådan beslutning skal der have været en tæt dialog med Regionen, kommunen, entreprenøren og ikke mindst borgerne. Jeg vil allerede nu opfordre borgerne til at gøre jer overvejelser, så jeres synspunkter kan komme i betragtning så tidligt som muligt i beslutningsprocessen.

Evan Lynnerup (V)
Medlem af Roskilde Byråd og

Regionsrådet i Region Sjælland

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk