30. september 2020
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks bedste el-bil kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks bedste el-bil kommune
Roskilde Avis Læserbreve - 19. oktober 2019 kl. 00:50

Det er Venstres ambition, at Roskilde skal være Danmarks bedste el-bil kommune. Bekymringen for at løbe tør for strøm med børn i bilen eller på vej til borger med brug for hjælp kan være en barriere for det grønne valg. Både plejepersonalet der er på vej ud til ældre og familier skal kunne få ladet deres bil op uden at skulle ind til større byer. Vi mener, at skal Roskilde gå forrest med at udvikle infrastrukturen så det bliver nemt og trygt at bruge elbil. Elbilbrugerne skal med andre ord føle sig velkomne overalt i Roskilde kommune.

arrow Læs også: Formand for miljøudvalget: Ladestandere er et krav ligesom vand og p-pladser

Den kollektive trafik er ikke nødvendigvis den bedste løsning uden for bykerner. Der vil altid være transportbehov, hvor bilen giver mest mening. Her kan elbilen være det miljøvenlige alternativ.

Kommunen er allerede godt i gang med grøn omstillingen til elbiler, elbusser og transport på elvarevogne. Nu skal vi også have flere private elbiler på vejene og forbedre infrastrukturen for den kommunale elbils flåde.

Vi kan som kommune gå forrest i planlægningen og tænke i nye grønne lokale løsninger sammen med forskningsinstitutioner, elselskaber eller private initiativtagere.

Venstre har ikke en detaljeret plan klar, men vi vil arbejde for at få afsat en pulje til formålet. De konkrete initiativer kan dreje sig om et bedre netværk af turbo ladestationer på centrale steder i hele kommunen, gøre det mulig at etablere produktion af vedvarende flere steder eller sætte krav til elnet ved udvikling af boligområder osv.

Samtidig skal vi som kommune presse på for omstillingen til flere elektriske køretøjer i den kollektive trafik. Der kører stadig diselbusser på ruter uden for Roskilde og vi mangler at komme af med de gamle svinende dieseltog.

Jette Tjørnelund (V)
gruppeformand

Roskilde Kommune.

arrow Boligselskab: Svært at få elladere indført til biler
15. oktober 2019 kl. 05:27 Opdateret: kl. 16:35
arrow Klimabevidst par fik nej til elladestander i boligselskab
12. oktober 2019 kl. 07:19 Opdateret: kl. 16:41
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk