12. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgettet løser ikke Roskildes problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgettet løser ikke Roskildes problemer
Roskilde Avis Læserbreve - 08. november 2019 kl. 00:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langt om længe fik Roskilde Kommune et budget for 2020. Det er et budget, der ikke løser de problemer, vi som borgere oplever med for lidt tid til børn og ældre. Den nye socialdemokratiske borgmester valgte at indgå budgetaftale med de radikale og Dansk Folkeparti. I stedet for dette umage par, kunne han have set til venstre og fået et budget sammen med Enhedslisten og SF til gavn for arbejderne, børnefamilien og de ældre.

I 2020 kommer der kommunale nedskæringer på 100 mio. kr. som særligt rammer børne- og skoleområdet. Vi vil se fyringer. Det er den forkerte vej. Der er rigelig med penge i samfundet. Det er uforståeligt, at vi i Danmark ikke har råd til at bruge flere penge på velfærd til gavn for vores ældre, børn og unge, når der er råd til oprustning og bl.a. anskaffelse af 27 nye kampfly, som kommer til at koste os 57 mia. kr. i indkøb og drift.

Budgetloven er årsagen til, at vi i Roskilde Kommune ikke må bruge flere penge til børn, unge og ældre. Budgetloven implementerer EU' finanspagt, som lægger et loft over de offentlige udgifter. Det er uforståeligt, at byrådet ikke kræver budgetloven afskaffet.

Hvis vi skrotter budgetloven, så er der penge nok til velfærd. Vi kan beskatte de rige og storkapitalen, og skære ned på militæret.

Svend Erik Christensen
Kommunistisk Parti Roskilde

Ringparken 48
Roskilde.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk