5. august 2020
(Foto: Jan Partoft)
(Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøgscenter i Palæet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøgscenter i Palæet
Opdateret 17. februar 2020 kl. 10:41
Roskilde Avis Læserbreve - 17. februar 2020 kl. 09:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af ideerne bag det nedgravede besøgscenter tæt på Domkirken var at skabe en uafbrudt tids- tunnel fra nutidens liv på Stændertorvet afsluttende inde i kirken, så den besøgende kom de cirka 600 år tilbage i tiden på en indlevende og interessant måde.

Desværre var dette ikke økonomisk muligt, og de nu foreslåede løsninger med tagetagen i Byens Hus og Rektorboligen bryder helt med denne ide. Oplevelsen i besøgscentret adskilles således helt fra oplevelsen i kirken, og mange besøgende vil miste tråden i deres besøg.

En tredie oplagt mulighed vil være at indrette besøgscentret i Palæet, hvor Stiftet i forvejen har lejet sig ind. Allerede inde i Palægården føler man sig sat 300 år tilbage og væk fra byens larm.

Videre går turen gennem besøgscentret ind i Absalonbuen, hvor man yderligere kommer 300 år tilbage i tiden. Her kommer den besøgende fra den smalle passage pludselig ud i det kæmpemæssige kirkerum, der åbner sig til alle sider - en rigtig "whow"-oplevelse. Heroppefra får man en unik oplevelse med vuet over kirken i hele dens længde.

Alle 3 løsninger vil koste penge og både Kommunen og Gymnasiet vil være interesseret i at sælge,

men mon ikke Staten gerne vil have en lejeindtægt fra besøgscentret. Palæløsningen vil nok kunne dækkes af de midler der er blevet lovet til det nu opgivne nedgravede center. Museet for Samtidskunst vil samtidig kunne finde en mere tidsvarende ramme end den gamle Stænderforsamlingssal.

Så alt i alt vil et besøgscenter i Palæet danne en samlet enhed med Domkirken og give en oplevelse man vil huske og tale længe om.

Søren Hansen
Sankt Jørgens Vej 19

Roskilde.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk