21. februar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Behold plastaffaldet i dagrenovationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Behold plastaffaldet i dagrenovationen
Roskilde Avis Læserbreve - 03. oktober 2019 kl. 19:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde har endnu ikke frasortering af plastic og det syntes jeg vi skal blive ved med, for vi genanvender plastaffald i vores store forbrændingsanlæg hvor det bliver til el og fjernvarme.

Politiske miljøflipper har fået København og andre kommuner til at frasortere plastic selv man ikke har noget at bruge det til. Det bliver kørt til Tyskland der bruger lidt af det, og som det ses i TV sender resten ca 2/3 dele til Malaysia og Indonesien . Hvor det bliver brugt til brændsel i små virksomheder, der hverken har kontrol med folks helbred eller røgrensningsanlæg der forurener atmosfæren.

Vi skal ikke sortere affald før der er behov for det sorterede og genanvende, for mange år siden havde de en dyr ordning i Frederikssund hvor madaffald blev sorteret fra indtil der var nogle der opdagede at det røg i samme bunke som det øvrige.

Stop med at sende plastic til Tyskland hvor vi ikke ved hvor det havner få en aftale med Energitårnet i Roskilde om at brænde det indsamlede plastic indtil der findes en fornuftig anvendelse af plasticen.

Brug hellere kræfterne på at formindske plastic, skift bæreposer ud til papir, brug papbakker til jordbær og anden frugt, papir poser til chips, brug glasflasker til vaskemidler og rengøringsmidler. Sådan kan man blive ved.

Sven Erik Frederiksen
Gl. Landevej 32, 2 tv

Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk