21. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Befolkningstilbagegang samt steder at spare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Befolkningstilbagegang samt steder at spare
Roskilde Avis Læserbreve - 07. december 2019 kl. 10:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er der kommet de seneste nye befolkningstal fra Danmarks Statistik. Det sidste år er befolkningstallet i Roskilde kommune faldet med 62 personer fra 87.615 til 87.553, altså meget langt fra de 1000 ekstra hvert år, som Joy, Breddam og S har fortalt, at der ville komme.

Hvad er så problemet i det, problemet er, at kommunens budgetter er lagt an på en årlig stigning på 800 ekstra indbyggere og det er blandet andet derfor, at kommunen i år må spare mere end 90mill.

Her er lidt af de steder, som der kan spares på og som er udgifter som tager udgangspunkt i den befolkningstilvækst som ikke har fundet sted.

Udtræden af Østsjællands Beredskab og oprettelse af eget brandvæsen, hvilket giver en øget udgift på DKK 8-9mill.

Birgits Badeland, som langt fra er færdig bygget og som ingen kender den endelig åbningsdato eller pris på, det der ligger fast, det er, at den årlige ekstra omkostning er på DKK 9mill, en udgift man praler med fra S' side ikke har været afholdt pga forsinkelsen, men det har den de facto fordi beløbet er lagt oveni den bevilgede anlægspris.

Så kommer vi til Kultur og idrætsudvalgets område.

Åben Dans koster DKK 5,8mill, Gimle koster DKK 2,7m + DKK 0,9mill til byparkkoncerter, Roskilde Synger DKK 0,3mill, alle årligt og sådanne kun jeg blive ved og så den helt store men skjulte post Roskilde Festival

Som den bare lidt talkyndige hurtigt kan regne ud, så ligger der allerede der besparelser på mange millioner af kroner samtidig med at der en grund til at økonomien ikke hænger sammen i kommunen.

I dag er der så også kommet likviditetsopgørelse fra ultimo oktober 2019, som viser DKK 151mill eller 1,7t pr indbygger eller DK's anden laveste, kun Hørsholm er lavere.

Ser man på kassebeholdningen, så er den negativ med DKK 157m og det er kassebeholdningen, det budgetterede overskud for 2020 skal tillægges, så der er lang vej til 0.

Kære borgere og vælgere, I har et valg om kun 2 år, pengene er brugt på ikke nødvendige årlige udgifter, luftkasteller og prestige, men økonomien kan rettes om men ikke af hovedparten af dem, som sidder i byrådet i dag.

Michael Philip Hansen
samfundsdebattør

Syvskæppevej 7
Roskilde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk