19. januar 2021
Sagen om serievold i Ringsted har fået usædvanligt mange henvendelser fra hjælpsomme borgere især i Ringsted og fredag lige så vigtigt de tre i Stubbekøbing, der ledte til anholdelsen af en nu fængslet 25-årig mistænkt, fortæller vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard.
Sagen om serievold i Ringsted har fået usædvanligt mange henvendelser fra hjælpsomme borgere især i Ringsted og fredag lige så vigtigt de tre i Stubbekøbing, der ledte til anholdelsen af en nu fængslet 25-årig mistænkt, fortæller vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virkeligt mange tip hjalp med at finde den mistænkte for serievold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virkeligt mange tip hjalp med at finde den mistænkte for serievold
Ringsted - 12. september 2020 kl. 18:19
Af Anne Wandahl

Ældre kvinder med stok eller rollator bliver ikke overfaldet fuldstændig umotiveret af ukendte mænd i gader og parker i Danmark.

arrow Læs også: Sagen om serievold står stadig i stampe

Der sker ikke normalt.

Derfor stod politiet med en højst usædvanlig sag, da det rent faktisk pludselig skete lørdag den 29. august i Ringsted - fire gange og en gang mere onsdag den 2. september i Benløse.

- Det er simpelt hen ikke noget, vi ser. Ikke engang i København, siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, efterforskningsleder i Midt- og Vestsjællands Politi, efter at den formodede gerningsmand lørdag blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

Den 25-årige mand blev anholdt fredag eftermiddag takket være tre opmærksomme borgere i Stubbekøbing, og de er en del af en meget vigtigt hele.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fået så mange henvendelser både fra borgere i Ringsted og fra andre steder. Det er overvældende, så mange vi har fået. Der har været rigtig gode tip om, hvor man har set ham, og hvor han har opholdt sig, men han har været rykket videre, når vi kom derhen, siger Bjørke Kierkegaard.

Og det ikke, fordi politiet har været for langsomme.

- Vi har givet den fuld smadder for at få opklaret den her sag. Vi har patruljeret ekstra meget i området. Vores lokale efterforsker har været på tankstationer, byggemarkeder, burgerbarer, kiosker ja alle steder, hvor der er overvågning, og i udhuse og skure, hvor den mistænkte kan have opholdt sig, fortæller Bjørke Kierkegaard.

Men ikke nok med det:
- Vores lokale efterforsker har endda lagt sit nummer alle vegne og sagt til folk, at hvis de ser den mistænkte, skal de ringe, også selv om det var midt om natten, så var han stået op for selv at tage ud og anholde manden. Det kan jo ske, at den nærmeste patruljevogn er i Roskilde eller et andet sted i kredsen, siger Bjørke Kierkegaard.

Da de efterlyste ofre og vidner begyndte at melde sig den 2. september, stod det klart, at selv med en finkæmning af velvalgte steder i Ringsted, var det en vanskelig sag.

Alt pegede på, at gerningsmanden er en subsistensløs udlænding, ukendt i politiets og andre myndigheders systemer, og han kan opholde sig hvor som helst.

Det er derfor, at politiet er glad for alle henvendelserne.

- De er helt afgørende for, at vi har fået identificeret en mistænkt og foretaget en anholdelse så hurtigt i en sag som denne, hvor vi ikke aner, hvem vi leder efter, fastslår Bjørke Kierkegaard.

Den 25-årige fængslede mand nægter sig skyldig.

arrow Vold mod kvinder, børn og hund mangler stadig et anklageskrift
18. november 2020 kl. 06:46 Opdateret: kl. 11:54
arrow Sigtet for serievold og dyremishandling
13. oktober 2020 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:37
arrow Serievoldsmand trådte på den lokale politimands faglige ære
13. september 2020 kl. 00:04 Opdateret: kl. 21:04
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk