28. maj 2020
En indeklimaundersøgelse i Klostermarkens Børnehus (billedet) viste tegn på dårlig akustik på to stuer. Nu vil Børne- og Undervisningsudvalget have undersøgt alle kommunens daginstitutioner.
En indeklimaundersøgelse i Klostermarkens Børnehus (billedet) viste tegn på dårlig akustik på to stuer. Nu vil Børne- og Undervisningsudvalget have undersøgt alle kommunens daginstitutioner.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil undersøge indeklimaet i alle daginstitutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil undersøge indeklimaet i alle daginstitutioner

Børne- og Undervisningsudvalget i Ringsted Kommune vil have undersøgt indeklimaet i alle daginstitutioner i kommunen i 2021. En indledende undersøgelse i Klostermarkens Børnehus og Børnenes Hus i Jystrup viste tegn på dårlig akustik og for meget sollys.

Ringsted - 02. april 2020 kl. 15:14
Af Victor Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Temperatur, luftfugtighed, radon, dagslys og akustik. Det er nogle af de ting, som blev målt i forbindelse med efterårets indeklimaundersøgelser af de to daginstitutioner, Klostermarkens Børnehus og Børnenes Hus i Jystrup.

Undersøgelsen viste, at der i de to stuer Mariehønsene og Uglestuen er dårlig akustik. I Børnenes Hus i Jystrup blev der i Lille Stue konstateret et højt niveau af dagslys, som gør, at lokalet bliver meget varmt om sommeren.

Det fremgår af en orientering til Børne- og Undervisningsudvalget mandag.

Administrationen i Ringsted Kommune vurderer i samme ombæring, at begge dele kan løses ved relativt små investeringer i henholdsvis lydisoleringsplader og solfilm på vinduerne.

Indeklimaundersøgelserne på de to daginstitutioner blev udført som et pilotprojekt vedtaget af byrådet sidste sommer.

Det skete, efter at Økologisk Råd i foråret 2019 kom med en rapport om indeklimaet i 20 danske daginstitutioner, som pegede på problemer med blandt andet sundhedsskadelige kemikalier i legetøj.

Nu vil Børne- og Undervisningsudvalget have undersøgt alle daginstitutioner i Ringsted for eventuelle problemer med indeklima.

- Det er glædeligt, at der ikke blev fundet nogen større problemer i de to daginstitutioner. Nu ønsker vi at få et præcist billede af situationen i de øvrige institutioner, og det håber jeg, at vi kan finde penge til, siger formand for Børne- og Undervisningsudvalget, Klaus Hansen (V).

Udvalget vil have oprettet et budgetforslag på det kommende års budget. Indeklimaundersøgelserne vil altså derfor først kunne finde sted i 2021.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk