21. oktober 2019
Vejen langs Torvet i Ringsted inklusive bussernes stoppested har mødt en del kritik af indretningen. Både busser, biler, gående og cyklende i begge retninger skal færdes på én gang et sted, hvor vejen tilmed er indsnævret. Og det gik så i ged, da en af busserne gik i stå lige midt i indsnævrningen fredag middag. Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

Vejen langs Torvet i Ringsted inklusive bussernes stoppested har mødt en del kritik af indretningen. Både busser, biler, gående og cyklende i begge retninger skal færdes på én gang et sted, hvor vejen tilmed er indsnævret. Og det gik så i ged, da en af busserne gik i stå lige midt i indsnævrningen fredag middag. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og fotos: Bussen gik i stå - kritiseret torv ramt af trafikbøvl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og fotos: Bussen gik i stå - kritiseret torv ramt af trafikbøvl
Opdateret 21. juni 2019 kl. 13:49
Ringsted - 21. juni 2019 kl. 13:19
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Artiklen er rettet: Trafikken gik fredag middag i ged på det 1-årige torv i Ringsted by, fordi bus 401A gik i stå midt i Torvets buslomme.

Bussens kørevej har både under og efter etableringen mødt kritik fra flere sider.

Busser, passagerer, andre fodgængere, cyklister og biler skal alle sammen igennem den samme indsnævring, hvor der ikke er nogen tydeligt skiltet forkørselsret i hverken den ene eller dan anden retning.

Men når busserne kommer, giver det sig selv. Alle er nødt til at holde tilbage for busserne, for de fylder hele kørebanen i stoppestedet.

De kritiske røster fik belæg for kritikken, da bus 401A mod Benløseparken af uklare årsager gik i stå lige midt i buslommen.

Ganske få øjeblikke gik, trafikken i rundkørslen på vej ned til stoppestedet proppede til, og bilisterne reagerede med at bakke eller lave uvendinger meget tæt på hinanden.

Syd for den havarerede bus, opstod der med det samme kø af biler, der kom fra Søgade. Også her begyndte nogle at lave uvendinger for at komme væk, hvilket er risikabelt, fordi høje etagebygninger med blandt andet Synoptik i stueetagen tager udsynet rundt i Søgades sving.

Herfra kom for eksempel to busser til i samme retning som den havarerede bus, så de skabte yderligere tilstopning.

Fra nord kom en fjerde bus, der samlede passagererne op, så de kunne komme videre. Det lykkedes til sidst for en tilkaldt medarbejder fra Arriva at få drillebussen i gang og kørt væk.

Det har ikke været muligt at få opklaret, hvorfor bussen gik i stå.

Tilsyneladende lykkedes det alle trafikanter at slippe fri af kaosset uden at komme til skade selv eller få buler i bilerne.

Det fremgik tidligere af artiklen, at kørevejen hen over Torvet er en politisk kompromisløsningen, fordi Socialdemokraterne ikke ønskede at lukke for al trafik over Torvet. Det er ikke korrekt. Partiet ville helst have, at kun cyklister og busser kunne køre hen over Torvet. V, DF, R og SF gik i marts 2016 sammen om et forslag, der tillod al trafik over Torvet. Socialdemokraterne ønskede så, at trafikken skulle køre på den eksisterende vej, men flertallet fik gennemført den vejføring, som bussen gik i stå på.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk