18. oktober 2019
Der var fælles udendørs gudstjeneste i Vrange Skov 2. pinsedag. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Der var fælles udendørs gudstjeneste i Vrange Skov 2. pinsedag. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Kædedans med Gud i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Kædedans med Gud i skoven
Ringsted - 11. juni 2019 kl. 08:17
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et mylder af insekter fik en lidt anderledes 2. pinsedag, da en lysning tæt på Haraldsted Sø blev befolket af præster, kor og sognebørn. Gudstjenesten var rykket ud under åben himmel.

Her stod præsterne fra Haraldsted, Jystrup og Vigersted sogne bag en ceremoni ud over det sædvanlige. De hårde kirkebænke var erstattet af skovbund med masser krable-krable liv. Fra oven bagte en gavmild sol, mens en let brise fik trætoppe til at suse let.

Mellem 80 og 100 børn og voksne havde fundet vej til pladsen. Mange medbragte tæpper eller campingsstole. Siddende i skovbunden kunne tilhørerne nyde, at naturens egen fuglesang blev akkompagneret af organist Mia Engsagers orkester »Mias Musikalske Univers«. Ind imellem sang Vigersted- og Kværkebys børne- og ungdomskor sange ledsaget af lette og bløde toner fra det velspillende ensemble.

Orkestret leverede med blæser, bas og kontrabas en harmonisk klangbund til de tre præster, Lars Storm, Mette Marbæk og Anne-Marie Nybo Mehlsen, der blandt andet i fællesskab fortalte en sælsom historie om larvens vej til et liv som sommerfugl.

- Er du en puppe eller en sommerfugl? Vi har det nok som mennesker med at være pupper. Vi gemmer os væk i hver vores lille verden, derhjemme, hvor køleskabet fungerer, hvor der er wifi. Vi ved, det er trygt, det er godt, det fungerer. Sådan vil vi helst have det. Men er vi helt tilfredse med det? Inde i puppen står livet stille... sagde Mette Marbæk.

- Det hører med til spørgsmålet, at selv det mindste vingeslag kan blive det første. Selv den mindste handling af dig eller mig, kan blive den største. Hvis vi bare rammes af sommerfugleeffekten. Det nytter, vi kan godt handle, lade os gribe og flakse frit ude. Ved at lade os bevæge, kan vi også være med til at bevæge andre, lød det videre i den lille fortælling, som blev knyttet sammen med Jesus og Helligånden.

Derefter blev der sendt farverige ark af silkepapir rundt, så børn og voksne kunne folde en fantasiens eller åndens sommerfugl og sætte den på vinger med en praktisk tøjklemme.

Efter endnu en sang blev alle bedt om at rejse sig, og der blev danset kædedans i skovbunden, mens der blev sunget nogle enkle lovprinsninger.

Dagen sluttede med kirkekaffe og hjemmebagt kage.

Nogle var kommet gående ad Oplevelsesstien til skovstedet, og de gik samme vej tilbage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk