21. marts 2019
Et eller andet sted i den store skraldebunke har der været noget, som startede en brand. Det kan blive rigtig farligt, hvis en brand breder sig i en skraldevogn. Derfor blev den dumpet på rastepladsen ved Sorøvej i morges. Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

Et eller andet sted i den store skraldebunke har der været noget, som startede en brand. Det kan blive rigtig farligt, hvis en brand breder sig i en skraldevogn. Derfor blev den dumpet på rastepladsen ved Sorøvej i morges. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Der gik ild i skidtet - Skraldebil dumpede en bunke affald på rasteplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Der gik ild i skidtet - Skraldebil dumpede en bunke affald på rasteplads
Ringsted - 11. oktober 2018 kl. 13:23
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kæmpe dynge stinkende skrald fik harmen over natursvineri op i flere bilister på Sorøvej mellem Ringsted og Sorø torsdag morgen.

Dyngen lå på en rasteplads, hvor der førhen lå en grillbar.

Bunken lignede ulovlig affaldsdumpning, men der er hverken tale om ulovligheder eller en ukendt »gerningsmand«, forklarer Torben Jensen, Ringsted Kommunes Teknik og Miljø-center til DAGBLADET Ringsted.

- Vi blev kontaktet i morges af RenoNorden. De oplyste, at én af deres vogne måtte dreje ind på rastepladsen, da chaufføren opdagede, at det brændte i kompressionskammeret med affald. Det var godt han nåede at opdage ilden, inden det bredte sig, siger Torben Jensen.

Jan Krejberg, direktør i RenoNorden, fortæller, at det er et uheld af de mere sjældne slags i affaldshåndteringen.

- Hos os er det heldigvis ikke noget, der sker tit. Vi har 350 vogne, som kører dagligt, og det er sket to gange i de halvandet år, jeg har været her, siger Jan Krejberg.

Når det sker, er RenoNordens procedure klar.

Chaufføren skal med det samme køre ind til siden og dumpe affaldet, så ilden ikke spreder sig til vognens dieseltank og/eller hydrauliske systemer, for så går det først rigtigt galt.

Brandvæsenet sikrede sig, at ilden var slukket i bunken på Sorøvej.

- Vi bestilte en vognmand til at komme og hente det hurtigst muligt, inden der gik rotter og fugle i det, forklarer Jan Kreiberg.

Vognmand Per Christensen fra Allindelille var fremme med sin store lastbil med grav allerede midt på formiddagen, så affaldet er nu væk.

Det vides ikke med sikkerhed, hvorfor det begyndte at brænde inde skraldevognen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk