19. maj 2019
I Steen Olssons jubilæumsbog med billeder af alle 40 nissepiger, kan man se, hvordan samfundet har udviklet sig til at være meget mere nøgenforskrækket i dag end i 1978. Nissepige 1978 og nissepige 2017 hænger bag Steen Olsson. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

I Steen Olssons jubilæumsbog med billeder af alle 40 nissepiger, kan man se, hvordan samfundet har udviklet sig til at være meget mere nøgenforskrækket i dag end i 1978. Nissepige 1978 og nissepige 2017 hænger bag Steen Olsson. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Nøgne nissepiger har jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Nøgne nissepiger har jubilæum
Ringsted - 24. september 2017 kl. 11:30
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En splitterbar kvinde kun iklædt nissehue og erigerede stillethæle skulle have været en lille julespøg fra multikunstneren Steen Olssons side, da han tegnede hende på et julekort.

arrow Læs også: Julekort skulle have en nøgen nissepige - men så døde tegnerens søster

Siden har hun fået 39 lillesøstre, for Steen Olssons nøgne nissepige fra 1978 gik fra lille spøg til fast tradition.

Da nissepige nummer 40 udkommer i år, har Steen Olsson haft virkelig travlt hjemme i kvistlejligheden på Bøllingsvej i Ringsted, for stik mod traditionen er nissepige 2017 allerede færdig og er med på Sct. Bendts Kunstgruppes netop åbnede udstilling i Anlægspavillonen i Ringsted.

Nissepige nummer 40 har også medført en hel jubilæumsbog med billeder af alle nisserne og fra familiens Olssons liv i de godt 40 år, som de nægne julenissekvinder har været en del af familiens liv.

Nissepige 2017 findes lige nu kun i glas og ramme på udstillingen.

Når hun senere skal trykkes på julekort, overvejer Steen Olsson at gøre det valgfrit for alle kortenes mange fans, om de vil være bornerte eller se hele pigens nøgenhed.

- Jeg har tænkt på, at hun skal trykkes ligesom et skrabelod. Jeg kan give hende en rød julebikini på, og så kan folk selv bestemme, om de vil skrabe den af eller ej, smiler Steen Olsson.

Nissepigerne udstilles mellem blandt meget andet keramiske dyr fra Vibeke Sunde og mytologisk inspirerede kvindeportrætter fra Anders Dyhr.

Udstillingen åbnede lørdag med masser af besøgende. Den kan ses hver dag klokken 15-19 til 1. oktober.

arrow Nissepige bliver nøgen hvis man vil have det
01. december 2017 kl. 15:30 Opdateret: kl. 11:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk