14. oktober 2019
Leif Pedersen fylder er 65 år nu. Han har kun været fraværende fra sig pølsekiosk, da både han selv og hans kone blev ramt af kræft for 5-6 år siden. Det tog han med samme gode humør, som kunderne kender ham for. - Hvorfor fik vi begge to kræft, spørger, du så?  Fordi vi er så gode til at komme over det, siger Leif Pedersen. Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

Leif Pedersen fylder er 65 år nu. Han har kun været fraværende fra sig pølsekiosk, da både han selv og hans kone blev ramt af kræft for 5-6 år siden. Det tog han med samme gode humør, som kunderne kender ham for. - Hvorfor fik vi begge to kræft, spørger, du så? Fordi vi er så gode til at komme over det, siger Leif Pedersen. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Leif Pedersen er en langtidsholdbar pølsemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Leif Pedersen er en langtidsholdbar pølsemand
Ringsted - 18. oktober 2018 kl. 13:49
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stamkunderne gav kun Leif Pedersen få dages chance.

Men han har taget bagdelen på dem alle sammen, for han er i sin pølsekiosk i Kildemarken i Ringsted endnu.

- Der var én, der havde pølsevognen før mig. Hun måtte lukke efter et par år. Så da jeg kom, sagde de, at jeg kun holder 14 dage, griner Leif Pedersen.

Fredag den 19. oktober fejrer han sit 30- års jubilæum som populær pølsemand - og socialrådgiver og babysitter og chauffør og lånebank, skriver DAGBLADET Ringsted.

Så vidt Leif Pedersen selv ved, er der vist nok ingen eller i hvert fald kun få, der har opnået 30 år i pølsemandsfaget.

Det er endnu færre, om nogen, der samtidig har gjort så meget socialt arbejde helt på egen, frivillig basis og uden at tænke nærmere over det.

- Vi passer alle på hinanden herude. Når der er nogen, der ikke har været her i en uge, sender jeg da lige én hen for at se efter, om folk har det godt, fortæller pølsemanden med de mange »bijob«.

I dag kommer der voksne mennesker forbi, som selv var børn, da Leif Pedersen blev Kildemarkens nye pølsemand.

- Det skete da, at børnene sad her og fik en pølse, hvis far og mor kom sent hjem. Vi har også en fodboldbane hernede bag ved, så der stak jeg nogle gange ned og spillede bold med dem, når der ikke var kunder. Det er sjovt, at man har fulgt børnene, fra de var små, til de står her i dag med deres egne børn, siger Leif Pedersen.

Han har ofte været chauffør for en stamkunde, når det blev sent, og hvis hans kunder har for meget måned i slutningen af pengene, har Leif Pedersen også været lånebank.

- Det kan man da godt hjælpe nogen med. Jeg ved jo, at jeg får pengene igen til den første. Vi har tillid til hinanden her, fastslår Leif Pedersen.

Fredag markeres hans 30- års jubilæum og samtidig goddag til pensionisttilværelsen fra klokken 11 i Skovgården 225-235 i Ringsted.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk