18. januar 2021
Traditionen tro havde julemanden skiftet kane ud med helikopter, da han søndag eftermiddag landede foran indkøbscenteret Ringstedet en måned før den 24. december. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Traditionen tro havde julemanden skiftet kane ud med helikopter, da han søndag eftermiddag landede foran indkøbscenteret Ringstedet en måned før den 24. december. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Julemanden lod rensdyrene blive hjemme og landede i helikopter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Julemanden lod rensdyrene blive hjemme og landede i helikopter
Ringsted - 24. november 2019 kl. 15:31
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Julemanden har alle dage været luftbåren, men at han ligefrem skulle komme i helikopter vil nok overraske de fleste.

Undtagen dem fra Ringsted, der før har oplevet den tilbagevendende tradition på plænerne foran indkøbscenteret Ringstedet, hvor Julemanden sædvanligvis har udskiftet rensdyr og kane med en roterende helikopter.

- Julemanden har ikke taget rensdyrene med i dag, så de kan slappe af og hvile ud til juleaften, siger 9-årige Sally, der sammen med sine søskende er troppet op på en ruskende kølig dag her præcist en måned før, julemanden for alvor tager sin store rejse for at begave verdens børn.

- Det er tredje gang vi er her, og vi glæder os vildt meget til, at han kommer, siger 11-årige Sean og 6-årige Sikki i kor, inden Sikki tilføjer:

- Men vi glæder os mest til, at han kommer juleaften.

Forældre og børn står og skutter sig en smule i den vind, der fyger ind over stedet. Der er lidt snak i krogene, om hvorvidt julemanden overhovedet kan lande, når det blæser så meget. Særligt i lyset af at store højspændingsmaster ser ud til at være i vejen for landingen.

9-årige Niklas og 6-årige Celina har taget dunjakkerne på. Så de har ikke noget imod at vente.

- Vi kunne vente meget længere på julemanden, hvis det skulle være, siger de, inden der pludselig bliver råbt »SE!«, og flere fingre rækker pegende ud efter en lille plet i horisonten.

Julemanden, helt fra det høje nord, hænger som en himmelsk glædespreder foran de fremmødte, der er stimlet sammen foran et bolsjefarvet bånd, som markerer skillelinje mellem skue- og landingsplads for helikopteren.

Og snart kommer helikopteren så tæt på, at man rigtigt nok kan se gode gamle santa flankeret af førstepiloten, der gelinde flyver indenom højspændingsledninger (hvor ville det være synd, hvis julen skulle stoppes af sådan nogle!), og endeligt lander foran de begejstrede børn og forældre.

Ud stiger han, løber henimod publikum og hilser velkommen med et »rigtigt glædeligt jul«.

Nogle børn bliver så bevægede, at de begynder at græde over det chok, der almindeligvis rammer os voksne, når vi oplever fantasi blive til virkelighed.

Men julemanden er en hygsom fætter, der ikke står tilbage for et ho-ho - og så er alt godt igen, inden julemanden og hans disciple fortsætter ind i indkøbscenterets varmere gemakker.

Snart er helikopteren borte, og rensdyrene, hvad med dem? De ligger skam stadig og snurrer, inden den store dag venter om en måned. Det kan kun gå for langsomt.

Se video af landingen
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk