5. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venligboerne får integrationspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venligboerne får integrationspris
Ringsted - 26. februar 2016 kl. 20:15
Af Joachim Christensen

For under et år siden eksisterede Venligboerne i Ringsted slet ikke. I dag har knap 1.000 mennesker tilmeldt sig deres Facebookgruppe, og en stor del af dem arbejder for at skabe tryghed for de mennesker, der flygter fra krig og ødelæggelse og hverken har sprog eller netværk. Venligboerne blev derfor tildelt Integrationsprisen for 2016 af formand for Integrationsrådet, Line Lynnerup (V). Hun gav dem følgende ord med på vejen.

arrow Læs også: Video og billeder: Foreningsliv fejret med galla-aften

- Årets Integrationspris uddeles til de mange mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for at sikre, at vores nye medborgere i Ringsted Kommune ikke føler sig skræmte, alene og utilpas, men i stedet føler sig velkommen og får en god start på tilværelsen i det danske samfund. Og en ekstraordinær indsats må man sige, at Venligboerne i Ringsted gør, sagde hun.

Gruppen er med til at synliggøre og personificere det store frivillige arbejde, der sker på integrationsområdet. De er dermed en inspirationskilde til, at endnu flere engagerer sig på området, mener Line Lynnerup.

Hun er også imponeret over, hvor mange ting Venligboerne har kunnet hjælpe med.

- I har arbejdet utrætteligt med at byde flygtninge velkommen til Ringsted, hjulpet dem med praktiske udfordringer, afholdt sociale arrangementer som julecafé, lektiecaféer og bazar, etableret netværksfamilier mellem nydanskere og borgere, og i det hele taget hjulpet til med at gøre den nye tilværelse i Ringsted så tryg som muligt, sagde hun.

Eritreanske Abel Zemhret modtog prisen og han havde en stor tak til Venligboerne.
- Jeg havde aldrig troet, jeg skulle være en del af det her, da jeg for snart to år siden sad i båden og bad for mit liv. Det kan være svært at vise sin personlighed og sine gode intentioner, når man bliver set som et nummer i stedet for en person. Venligboerne ser os som personer, sagde han.

arrow Forening for gadekultur fik stor pris ved gallaaften
26. februar 2016 kl. 21:15 Opdateret: kl. 21:32
arrow Hyldest til Hyldegårdens stolegymnaster
26. februar 2016 kl. 20:30 Opdateret: kl. 19:26
arrow Hæder til forkvinde i Ørslev ved gallaaften
26. februar 2016 kl. 19:00 Opdateret: kl. 19:26
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk