5. december 2020
Mandagens genåbning af skoler og daginstitutioner i Ringsted var på dagsordenen på et ekstraordinært byrådsmøde torsdag aften. Enhedslisten ønskede at sikre byrådets opbakning til beslutningen om at åbne mandag d. 20 april.
Mandagens genåbning af skoler og daginstitutioner i Ringsted var på dagsordenen på et ekstraordinært byrådsmøde torsdag aften. Enhedslisten ønskede at sikre byrådets opbakning til beslutningen om at åbne mandag d. 20 april.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V- og S-politikere om corona-debat: Pinligt og latterligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V- og S-politikere om corona-debat: Pinligt og latterligt

Bølgerne gik højt, da Ringsted Byråd torsdag aften debatterede mandagens genåbning af skoler og daginstitutioner i Ringsted. Et forslag fra Enhedslisten, som havde indkaldt til mødet, blev nedstemt af et stort flertal.

Ringsted - 17. april 2020 kl. 11:48
Af Victor Andersen

Forvirring omkring betydningen af ordet 'kommunalbestyrelse' var baggrunden for, at byrådsmedlemmerne i Ringsted torsdag aften startede Skype for endnu en gang at debattere mandagens genåbning af skoler og daginstitutioner.

I et notat fra Børne- og Undervisningsministeriet fremgår det, at ansvaret for at planlægge genåbningen ligger hos kommunalbestyrelsen.

Det ord betyder 'byrådet' hvis man spørger Enhedslisten, og da genåbningen ikke var på dagsordenen på tirsdagens byrådsmøde, indkaldte partiet til et ekstraordinært møde torsdag aften.

Ikke for at ændre i de planer, der allerede er lavet, men for at sikre, at beslutningen har været omkring byrådet og dermed er lovlig, skrev partiet i en pressemeddelelse torsdag.

Enhedslisten fremlagde derfor et forslag om, at byrådet giver beslutningskompetence til borgmesteren og administrationen. Det forslag blev efter en times debat nedstemt med 14 stemmer imod og 4 for.

Én af de få, der bakkede op om forslaget var Ringstedlistens Lars Tegl.

- Jeg forstår ikke, at borgmesteren ikke har en interesse i at tage byrådet med på råd, så vi kan have ejerskab over beslutningen. Det tegner ikke så godt for den demokratiske opfattelse. Det går ikke, at det er en borgmester og en direktion, der tror, de ejer kommunen, sagde Lars Tegl.

Vi skal ikke skabe tvivl

Som modsvar forsikrede borgmester Henrik Hvidesten (V) om, at han og direktionen inddrager byrådet så meget, det er muligt, og han hæftede sig ved, at der blandt byrådsmedlemmer tegner sig en bred opbakning til den måde, corona-krisen har været håndteret på.

Flere byrådsmedlemmer opfordrerede da også på torsdagens møde til at komme videre i teksten.

- Jeg synes, det er latterligt. Beslutningen er jo taget, så hvorfor skal vi sidde her i dag?, spurgte Socialdemokratiets Lisbeth Andersen, der ønskede en afstemning om sagen med det samme.

Samme holdning havde Klaus Hansen fra Venstre, der mente, at byrådet havde brugt rigeligt tid på sagen på tirsdagens møde.

- Jeg synes faktisk, det nærmer sig noget, der er pinligt. Vi har nogle medarbejdere, der har knoklet løs for, at forældre trygt kan sende deres børn i institution på mandag, og så sidder vi som byråd og skaber tvivl om den måde, det er håndteret på, sagde Klaus Hansen (V).

Resultatet af torsdagens afstemning betyder, at mandagens genåbning af skoler og daginstitutioner fortsætter som hidtil planlagt.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk