23. september 2019
Rene Pedersen, der blot har til hensigt at være far for sine børn og passe sit firma, Aktivvinduespolering, er havnet i en mærkværdig situation. På grund af hans navn, by og erhverv frygter han, at blive forvekslet med en voldtægtsdømt mand. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Rene Pedersen, der blot har til hensigt at være far for sine børn og passe sit firma, Aktivvinduespolering, er havnet i en mærkværdig situation. På grund af hans navn, by og erhverv frygter han, at blive forvekslet med en voldtægtsdømt mand. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uskyldig vinduespudser er ramt af utroligt sammenfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uskyldig vinduespudser er ramt af utroligt sammenfald
Ringsted - 16. april 2019 kl. 15:23
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

48-årige Rene Pedersen fra Ringsted deler navn, by, erhverv og næsten også alder med den mand, som torsdag den 11. april fik syv års fængsel for voldtægter og vold i Retten i Næstved.

Den dømte er 50 år.

- Det har været nogle turbulente dage, siden jeg blev bekendt med sammenfaldet. Jeg har tænkt mange tanker. Hvor meget skader det her mit navn? Hvordan påvirker det mit firma? Hvor mange har mon læst om sagen, gengiver 48-årige Rene Pedersen et lille udpluk af de tanker, der har fyldt ham, siden en helt anden mand fik dommen og blev kørt direkte i fængsel.

- Navneforandring har strejfet mig, men det kan bare ikke være rigtigt, at jeg skal gøre det, fastslår Rene Pedersen.

Trods det uheldige sammenfald har han stadig overskud til at smile. Men nervøst og lidt anstrengt.

- Jeg er næsten nødt til at grine af det. Det er så surrealistisk. Hvor uheldig har man lov at være? Nu handler det for mig om at komme videre, siger vinduespudseren fra Ringsted.

Inden rygterne løb som en steppebrand, satte han sig til computeren, loggede på Facebook og forsøgte at imødegå den forvirring, som kunne opstå hos kunder, bekendte og i det øvrige lokalmiljø.

Han ville tage afstand fra en mand, han ikke ville kædes sammen med.

- Det har fyldt meget denne weekend. Jeg har ikke rigtig kunnet sove, fordi tankerne har kørt. Jeg har heldigvis haft mine børn, så jeg har kunnet holde fokus på dem.

Efter nogle stormomsuste dage håber René Pedersen, at en form for normaltilstand kan indfinde sig igen, og at han kan færdes, som den helt almindelige mand, han er.

- Jeg er først og fremmest far til to børn. Det er det vigtigste for mig. Desuden er jeg selvstændig vinduespudser og har været i branchen i 25 år.

Jeg er desuden fodboldtræner, trøjesponsor og spiller selv veteran-fodbold, beskriver han sig selv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk