21. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uro i landsbyer: Lokalråd holdt generalforsamling midt i coronatid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uro i landsbyer: Lokalråd holdt generalforsamling midt i coronatid
Ringsted - 10. oktober 2020 kl. 15:42
Af Ulla Jensen

Borgere i og omkring landsbyerne Nordrup og Farendløse lidt uden for Ringsted er gået i aktion imod Nordrup-Farendløse Lokalråds bestyrelse.

De er utilfredse med, at der blev holdt generalforsamling i april måned, hvor Danmark var lukket ned på grund af corona-restriktioner.

arrow Læs også: Lokalformand bryder tavshed: Kalder underskrifter ugyldige

Flere bestyrelsesmedlemmer deltog ikke. Angiveligt var kun to personer til stede, herunder bestyrelsesformanden, Lars Vang.

En gruppe borgere har nu indsamlet 70 underskrifter med krav om en ekstraordinær generalforsamling. Underskrifterne er blevet afleveret til formanden.

En af initiativtagerne til underskriftsindsamlingen er Eric Leonhard, der fortæller, at initiativet blev iværksat efter flere forudgående episoder, hvor lokalrådets bestyrelse havde bremset projekter, som lokale borgergrupper havde arbejdet på og gerne ville sende videre til Ringsted Landsbyforum i håb om at få økonomisk støtte.

Så faldt tiøren

- Det har længe været kendt, at alting bliver bremset i lokalrådet. Det kom ikke videre til Landsbyforum. Men vi blev ved at gå rundt om den varme grød uden at gøre noget. Tiøren faldt så, da der - mens corona var på sit højeste i april måned - havde været afholdt en generalforsamling med kun to til stede. Kassereren var der ikke engang, siger Eric Leonhard.

- Så sagde vi: »Ahrh, nu tropper vi altså lige sammen.« I vedtægterne står der, at hvis 25 borgere kræver det, skal der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i lokalrådet.

Men det var ifølge Leonhard ikke nemt at komme af med de indsamlede underskrifter, da initiativtagerne troppede op med dem hos formanden.

- Det var det sygeste, jeg længe har oplevet. Formanden ville først slet ikke tage imod dem. Og vi sagde så: Er du ikke bare sød at kvittere for modtagelsen. Det var tæt på, at papirerne bare blev smidt på jorden. Det var virkelig en underlig og surrealistisk oplevelse, lyder det.

Indkaldes inden 14 dage

Ifølge Eric Leonhard har bestyrelsen i alt 14 dage til at indkalde til den ekstraordinære generalforsamling.

- Vi mener, at generalforsamlingen i april blev fejlagtigt afholdt, mens der var forsamlingsforbud og Danmark lukket ned. Vi vidste det ikke engang, selv om formanden siger, den var lovligt indkaldt.

Eric Leonhard tilføjer, at den stigende utilfredshed også har handler om, at lokal virkelyst var i fare for at dø ud, hvis lokalrådet skulle være afgørende for, hvilke projekter, der skulle kunne ansøge om økonomisk støtte i Ringsted Landsbyforum.

- Men sådan er det ikke tænkt fra landsbyforummets side. Lokalrådet skal være postbud, ikke andet. Der bliver stoppet for mange projekter og alt for mange gode ideer ude omkring, fordi folk tænker: Det kommer alligevel ikke videre end til lokalrådet, siger Eric Leonhard og henviser samtidig til et legepladsprojekt i Præstbro Grundejerforening, som var ved at strander.

Formand for Nordrup-Farendløse Lokalråd Lars Vang har ikke ønsket at kommentere sagen på nuværende tidspunkt. Han vil vende tilbage i næste uge med en kommentar, siger han til DAGBLADET Ringsted.

arrow Grønt lys til 31 familieboliger i landsby
11. oktober 2020 kl. 07:21 Opdateret: kl. 17:21
arrow Anklage: Lokalråd blokerer for borgeres projekter
10. oktober 2020 kl. 16:59 Opdateret: kl. 21:52
arrow Efter møde i coronatid - nu reagerer lokalråd
10. oktober 2020 kl. 16:55 Opdateret: kl. 21:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk