27. februar 2020
Statsminister Mette Frederiksen stod for at overrække priserne ved årets DM i Skills. Blandt andet her til Danmarks bedste konditorelev, Mette Markmann-Eriksen, der til dagligt går på Bager- og Konditorskolen på ZBC i Ringsted.
gallery icon

Se billedserie

Statsminister Mette Frederiksen stod for at overrække priserne ved årets DM i Skills. Blandt andet her til Danmarks bedste konditorelev, Mette Markmann-Eriksen, der til dagligt går på Bager- og Konditorskolen på ZBC i Ringsted.
Foto: PER DAUGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urmager og konditor fra Ringsted er Danmarks bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urmager og konditor fra Ringsted er Danmarks bedste

Urmagerelev Malthe Nørregaard og konditorelev Mette Markmann-Eriksen fra ZBC i Ringsted trak sig begge sejrsrigt ud af DM i Skills i den forgangne uge.

Opdateret 20. januar 2020 kl. 10:27
Ringsted - 20. januar 2020 kl. 10:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter tre dages konkurrence ved årets DM i Skills i Bella Centret i København kunne to talenter fra Ringsted lørdag lade sig hylde på scenen og modtage hæder fra statsminister Mette Frederiksen. 20-årige Malthe Nørregaard sikrede sig titlen som Danmarks bedste urmagerelev, mens Mette Markmann-Eriksen blev Danmarks bedste konditorelev. For sidstnævnte var anden gang lykkens gang.

- Jeg gør aldrig noget halvt. Da jeg meldte mig til første gang, vidste jeg godt, at det var virkelig hård konkurrence, jeg var oppe imod. Og da jeg ikke vandt, tænkte jeg med det samme: »Jeg stiller op næste gang. Jeg skal vinde,« siger Mette Markmann-Eriksen i en pressemeddelelse fra ZBC i Ringsted, hvor hun går til daglig.

Ved DM i Skills skulle hun blandt andet dyste om at lave de bedste skuestykker i chokolade og karamel, marcipanfigurer, fyldte chokolader og moussetærter - alt sammen inden for temaet Christian IV.

Når Mette Markmann-Eriksen ikke er på skoleophold på Bager- og Konditorskolen i Ringsted, arbejder hun hos Kageriget i Holsted, hvor hun har læreplads.

- Lige nu laver jeg mange bryllupskager. Det er en stor dag i folks liv, så der skal jeg gøre mig virkelig umage for at lave en flot bryllupskage. At gøre andre glade er min motivation for at gå på arbejde hver dag, siger Mette Markmann-Eriksen, der bliver færdigudlært konditor i februar næste år. Derefter er hendes mål at komme på bager- eller konditorlandsholdet og deltage i flere konkurrencer.

Dobbeltfejring

Da urmagerelev Malthe Nørregaard i sidste uge blev interviewet i DAGBLADET, fortalte han, at han håbede, at konkurrencen i Skills ville byde på filearbejde, mens han var mere lunken ved udsigten til drejearbejde.

Begge dele kom i spil ved konkurrencen, hvor deltagerne også skulle sammensætte metaller og arbejde med finish.

Den unge urmager mestrede det hele, og for ham bliver der tale om en dobbeltfejring, når han allerede onsdag bliver færdigudlært.

Han blev både glad og overrasket over at høre sit navn blive råbt op lørdag, fortæller han i pressemeddelelsen fra ZBC.

Malthe Nørregaard håber at fremtiden byder på et job i enten Schweiz eller Tyskland hos en af de store, klassiske urmagervirksomheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk