16. december 2018
Simone Nørgaard Madsen (th.) og klinisk diætist og cand. scient i klinisk ernæring, Charlotte Tønnes Jensen, Aleris-Hamlet Ringsted (tv.). Foto: Aleris-Hamlet Hospitaler
Simone Nørgaard Madsen (th.) og klinisk diætist og cand. scient i klinisk ernæring, Charlotte Tønnes Jensen, Aleris-Hamlet Ringsted (tv.). Foto: Aleris-Hamlet Hospitaler
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung kvinde har tabt 60 kilo på halvandet år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung kvinde har tabt 60 kilo på halvandet år
Ringsted - 18. oktober 2017 kl. 09:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Simone Nørgaard Madsen tog en afgørende beslutning for halvandet år siden.

Hun ville veje væsentligt mindre og derfor kontaktede hun klinisk diætist Charlotte Tønnes Jensen på Aleris-Hamlet Ringsted for at få hjælp til at komme i gang.

Med et vægttab på 60 kilo har Simone næsten nået sit endelige mål. Struktur, diætistvejledning og stædighed har givet et fantastisk resultat.

Da Simone Nørgaard Madsen startede hos Klinisk diætist og cand.scient i klinisk ernæring, Charlotte Tønnes Jensen, som arbejder, var målet i første omgang at tabe 55 kilo, så hun kom ned på en vægt på 80 kilo.

Dette mål blev nået allerede efter 15 måneder, og Simone var opsat på at fortsætte med at tabe sig.

Charlotte Tønnes Jensen lavede sammen med Simone en kost- og motionsplan med fokus på daglig fysisk aktivitet.

Planen blev løbende revideret gennem forløbet med mål og delmål, så livsstilsændringerne og vægttabet var til at overskue.

På den måde har Simone oplevet nye sejre gennem hele forløbet, og ændringerne i hverdagen er nu blevet til nye vaner.

- Den nye kostplan og den planlagte fysiske aktivitet har sikret Simone et vægttab på 60 kilo over et forløb på halvandet år.

Hendes muskelmasse er på grund af den flotte motionsindsats fortsat høj, og hun har tabt mere end 42 kilo fedtmasse, hvilket er et sundt vægttab, forklarer klinisk diætist Charlotte Tønnes Jensen.

At få reguleret hverdagskosten, så energiindtaget matcher energiforbruget, er nøglen til et varigt vægttab, og daglig fysisk aktiv er med til at fastholde vægttabet.

Simone har været meget fysisk aktiv gennem hele forløbet, også selvom det indimellem har været hårdt.

- Den løbende støtte fra klinisk diætist og samarbejdet med familien og venner været en stor hjælp. Det er supervigtigt at lave aftaler omkring træning, det motiverer til at komme af sted og gør det hele mere sjovt. Diætistforløbet har været en positiv oplevelse, idet jeg har fået redskaber til at påvirke min hverdag positivt. Det har krævet, at jeg har skullet være standhaftig, ændre vaner og ikke mindst have fokus på at fastholde de nye vaner, siger Simone Nørgaard Madsen.

- Det afgørende er, at Simone nu kan spise alt - men med måde - og at hun fremadrettet fortsætter med at være fysisk aktiv i hverdagen. Et stort plus for Simone er, at hun ikke har været på kur, og at den måde hun har spist på under vægttabet, også kan benyttes bagefter. Det er de varige livsstilsændringer, der virker på sigt, tilføjer Charlotte Tønnes Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk