20. september 2021
To af Jobpatruljens medarbejdere er her i gang med sommerens  besøg i butikker og spisesteder i Ringsted. Foto: Anders Ole Olsen
To af Jobpatruljens medarbejdere er her i gang med sommerens besøg i butikker og spisesteder i Ringsted. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undersøgelse: Arbejdsgiveren har ikke altid styr på regler for ungarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undersøgelse: Arbejdsgiveren har ikke altid styr på regler for ungarbejdere
Ringsted - 29. juli 2021 kl. 09:25
Af Niels Nedergaard

Hvert eneste år undersøger Jobpatruljen arbejdsvilkårene for de unge teenagere under 18 år, og i år har ikke været nogen undtagelse.

I løbet af sommeren har Jobpatruljen i Region Sjælland således talt med 670 unge fritidsjobbere under 18 år. Og selvom arbejdsgiverne det meste af tiden overholder reglerne, er der alligevel en række tilfælde, hvor der bliver begået mindre regelbrud. Det oplyser Jobpatruljen Sjælland i en pressemeddelelse.

Brug for fagforening

Hos Jobpatruljen Sjælland, de er en oplysningskampagne lavet af 3F og HK, opfordrer man de unge til, at melde sig ind i en fagforening.

Blot 42 af de 670 unge fritidsjobbere er medlem af en fagforening i dag, og det skal der laves om på, mener Jobpatruljen Sjælland.

Oftest kommer det nemlig bagpå de unges forældre, at arbejdsgiverne i flere tilfælde ikke overholder reglerne.

Som eksempel bruger Jobpatruljen Sjælland et tilfælde, hvor de blev kontaktet af en mor til en teenager, der arbejdede i et supermarked og skulle arbejde mere end 15 timer i træk, men hvor arbejdsgiveren trak timer fra ved, når der skulle udbetales løn.

- Jeg opfordrede hende til at få datteren meldt ind i en fagforening, men hun mente, at datteren måtte være dækket af morens medlemskab. Men det er sådan, at hvis man ønsker fagforeningens hjælp, skal man selv være medlem. Det gælder også for de unge, siger Christine Bruun, der står i spidsen for Jobpatruljen Sjælland, i pressemeddelelsen.

I alt besøgte Jobpatruljen 1513 arbejdspladser i Region Sjælland, mens de altså foretog 670 interviews med unge under 18 år.

I de 670 samtaler med de unge i 2021 var der i 84 procent af tilfældende begået minimum et regelbrud.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk