14. juni 2021
Borgere i Kværkeby har samlet underskrifter ind for at få sænket farten i landsbyen. Foto: Thomas Olsen
Borgere i Kværkeby har samlet underskrifter ind for at få sænket farten i landsbyen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand lover at kigge på fartbegrænsning i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand lover at kigge på fartbegrænsning i landsby

Rettelse d. 27.10.2020: Nærværende artikel er tidligere bragt med en rubrik, hvor Torben Lollike (R), formand i Klima- og Miljøudvalget, lover at sænke farten i Kværkeby. Vi kom dog til at love lidt for meget på udvalgsformandens vegne - derfor den rettede rubrik.

Opdateret 27. oktober 2020 kl. 09:29
Ringsted - 23. oktober 2020 kl. 15:02
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Torben Lollike (R) behøver slet ikke bruge tid på den underskriftindsamling, nogle af borgerne i Kværkeby har sat i verden for bedre trafiksikkerhed i landsbyen.

Formanden i Klima- og Miljøudvalget forstår nemlig udmærket deres bekymring og vil sådan set hellere smøge ærmerne op for at finde konkrete løsninger, der kan sænke farten.

- Vi behøver slet ikke bruge tid på underskrifter og borgermøder. Kværkeby har en helt legitim problemstilling, som vi til fulde forstår og genkender fra andre lignende landområder i Ringsted Kommune, siger Torben Lollike.

Kenneth Lind (t.v.), Finn Andersen (krist.dem), Jesper Skov og Klaus Bodholdt har indtil videre samlet 40 underskrifter ind fra beboere i Kværkeby, der ønsker bedre trafikale forhold og fartbegrænsning. Foto: Thomas Olsen

Onsdag gik han en tur igennem landsbyen sammen med de bekymrede Kværkeby-borgere, som udpegede steder, hvor man kan placere vejbump, skiltning og andre fartregulativer.

- Vi hoppede hurtigt i arbejdstøjet forleden dag og fik snakket konkrete løsninger igennem. Det er klart, at der skal bump til, for det er både vores og borgernes oplevelse, at det er en effektiv måde at sænke farten på, siger udvalgsformanden, men skynder sig at tilføje:

- Når vi ikke går hjem og sætter gang i det her projekt i morgen, er det ikke, fordi vi synes, det er en god idé, men kun et spørgsmål om penge og prioritering.

Kan ikke sætte tid på

På onsdagens møde med borgergruppen, der består af Jesper Skov, Kenneth Lind, byrådsmedlem Finn Andersen (krist.dem.) og Klaus Bodholdt Andreasen, kunne Torben Lollike derfor ikke love dem noget.

- Vi har et hensyn til alle landområder i kommunen, der har høj hastighed som en gennemgående udfordring, men som også har forskellige andre udfordringer, siger Torben Lollike og tilføjer:

- Lige nu har vi 199 trafikprojekter i kommunen. Hvor nogle ønsker bump, ønsker andre cykelstier. Det koster alt sammen penge, og dem har vi ikke ubegrænsede midler af.

En midlertidig løsning

Borgergruppen spurgte også ind til, hvornår de tidligst kan forvente at turde sende deres børn alene ud på vejen igen.

- Når vi ikke kan love Kværkeby en klar tidshorisont, er det fordi, det skal tænkes ind i andre projekter. Hvis det får topprioritet, kan det være, der går 2-3 år, men jeg vil ikke lægge mig fast på noget, siger Torben Lollike, der dog mener, at der godt kan tænkes i midlertidige løsninger.

- Indtil videre kunne man godt tænke i midlertidige løsninger til at sænke hastigheden. Det kunne være pudebump, som hurtigt kan blive etableret på vejen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk