17. oktober 2021
Torben Lollike (R) stemte imod et forbud mod gennemkørende tung trafik på Kværkebyvej og Værkevadsvej, fordi tallene viser, at få benytter vejen som smutvej mellem Køge- og Roskildevej. Foto: Jens Wollesen
Torben Lollike (R) stemte imod et forbud mod gennemkørende tung trafik på Kværkebyvej og Værkevadsvej, fordi tallene viser, at få benytter vejen som smutvej mellem Køge- og Roskildevej. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand forklarer sit ja til tung trafik: Meget få lastbiler tager smutvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand forklarer sit ja til tung trafik: Meget få lastbiler tager smutvej
Ringsted - 31. januar 2021 kl. 12:35
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

- Vi vil gerne tage en beslutning baseret på fakta og i dette tilfælde trafiktal.

Sådan siger Torben Lollike (rad.v.), udvalgsformand i Ringsted Kommunes Klima- og Miljøudvalget, der i sidste uge nedstemte et forbud mod gennemkørende lastbiler på Kværkebyvej og Værkevadsvej øst for Ringsted.

Et forbud vil sætte en stopklods for de lastbiler, der benytter vejene som smutveje mellem Køge- og Roskildevej, men ikke dem, der har ærinder i området omkring Vigersted og Kværkeby.

- Udvalgsformanden henviser til de seneste trafikmålinger, der viser, at der kører mellem 45-61 samt 10 lastbiler på henholdsvis Kværkebyvej og Værkevadsvej.

- Som jeg gennemskuer trafiktallene, kan vi se, at det kun er omkring 3,5 pct. af lastbiltrafikken derude, der er gennemkørende. Så det er meget få lastbiler, der benytter vejene som smutvej mellem Køge- og Roskildevej, siger Torben Lollike og tilføjer:

- Når vi går ind og kigger på trafiktallene, kan vi se, at langt de fleste lastbiler har ærinder i området. Der er mange erhvervs- og landmænd i området, der har lastbiltrafik til og fra deres gårde og virksomheder.

Når Klima- og Miljøudvalget stemte imod forbuddet, skyldes det også, at de ikke ønsker at give Kværkeby særstatus.

- Der kan være andre landområder i kommunen, der har udfordringer med gennemkørende lastbiltrafik. Derfor må vi se på en samlet løsning for vores landområder, siger Torben Lollike.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk