28. juli 2021
Der kommer til at ligge en stor svømmebane i Haraldsted Sø - først skal behovet blandt fritidssvømmere undersøges.
Der kommer til at ligge en stor svømmebane i Haraldsted Sø - først skal behovet blandt fritidssvømmere undersøges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg træder i vande og udskyder beslutning om stor svømmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg træder i vande og udskyder beslutning om stor svømmebane
Ringsted - 17. juni 2021 kl. 19:32
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Alle synes at være enige om, at en svømmebane i Haraldsted Sø er en god idé, men man har aldrig spurgt fritidssvømmerne.

Sådan lyder det fra Daniel Nørhave (DF), formand i Kultur- og Fritidsudvalget. Tirsdag var udvalget ellers blevet anbefalet at give grønt lys til en op imod 500 meter lang svømmebane i Haraldsted Sø, men når udvalget ikke valgte at følge indstillingen, skyldes det én afgørende ting:

- Den blev skudt til hjørne, fordi vi ville gerne høre dem, der skal bruge banen i uorganiseret regi, siger Daniel Nørhave.

Møde igen til august

Han forventer, at forvaltningen tager kontakt til de såkaldte open water-brugere, der svømmer i uorganiseret regi og derfor uden at være medlem af en svømmeklub.

- Det er lidt svært at finde ud af, hvor vi skal gå hen for at finde dem, men jeg forventer, at forvaltningen tager kontakt til dem og udarbejder en rapport inden vores næste møde den 24. august, siger Daniel Nørhave.

Den bedste placering

Indstillingen pegede på søbredden ved Vrangeskov som den bedste placering for en op imod 500 meter lang svømmebane til elitesvømmere og svømmeklubber.

Her var der lagt op til, at svømmebanen skulle etableres langs bredden ved traktørstedet i Vrangeskov, hvor der også er gode parkeringsforhold og en eksisterende badebro som startsted.

- Jeg fornemmede helt klart, at der var opbakning til den løsning, og jeg fornemmede helt klart, at det var den model, der ville genere færrest, slutter Daniel Nørhave.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk