15. maj 2021
Der skal flere grønne repræsentanter med i nyt råd til naturpark, mener Enhedslisten.
Der skal flere grønne repræsentanter med i nyt råd til naturpark, mener Enhedslisten.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udpegning af nyt udvalg bremset før byrådsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udpegning af nyt udvalg bremset før byrådsmøde
Ringsted - 13. april 2021 kl. 08:03
Af Jakob Fønss

På mandagens byrådsmøde blev punktet om udpegning af medlemmer til det nye udvalg til den kommende naturpark taget af dagsordenen ved mødets begyndelse.

arrow Læs også: En ommer: Enhedslisten kræver grønne foreninger i naturparkudvalg

Det skete, fordi Enhedslisten på forhånd havde tilkendegivet, at vi ville stemme imod indstillingen fra udvalget.

»Vi har hele tiden syntes, at udvalget, som det var foreslået, havde en skæv sammensætning. Når man skal forberede en naturpark, er det tosset ikke at have repræsentanter med fra de organisationer, der har speciel forstand på naturforhold, siger byrådsmedlem for Enhedslisten Henrik Kjær i en pressemeddelelse.

I byrådssalen bekendtgjorde Ringstedlistens Lars tegl Rasmussen, at han også ville have stemt imod, hvis punktet var kommet til afstemning på mandagens møde.

Borgmester Henrik Hvidesten bekendtgjorde, at han nu vil indkalde partiernes gruppeformænd for at få en afklaring på den langstrakte proces.

Udpegningen skal nu foretages efter den såkaldte D'honske metode, hvor partiernes størrelse bestemmer hvormange medlemmer man kan udpege. Det betyder, at Enhedslisten har ret til at udpege en repræsentant til udvalget.

- Det kunne være Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening eller andre, der har naturen som deres speciale, påpeger Henrik Kjær.

Enhedslisten tilføjer, at man ikke er modstander af, at lodsejerne er repræsenteret. Hverken de store lodsejere eller de små.

- Vi synes nok, de vejer temmelig tungt i udvalget. Vi er også enige i, at lokale ildsjæle skal være repræsenteret. Men vi mener, at de grønne og de miljømæssige interesser også bør være repræsenteret. Vi mener ganske enkelt, at der mangler nogle, der kan og vil tale naturens sag, påpeger Henrik Kjær.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk