23. februar 2020
Mia Øland Nielsen fik knus og blomster af Rikke Rasch, der har været hendes vejleder på VUC. De to fandt i fællesskab ud af, at slagteriet i Ringsted kunne være en karrierevej for Mia. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mia Øland Nielsen fik knus og blomster af Rikke Rasch, der har været hendes vejleder på VUC. De to fandt i fællesskab ud af, at slagteriet i Ringsted kunne være en karrierevej for Mia. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uddannelse blev et vendepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelse blev et vendepunkt
Opdateret 29. marts 2019 kl. 11:56
Ringsted - 29. marts 2019 kl. 07:22
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag står Mia Øland Nielsen med et svendebrev i hånden. Det lå ikke i kortene. Skolen var en kamp, men den rette uddannelse gav hende motivation.

- Jeg er glad og stolt over det, fortæller Mia Øland Nielsen, som netop har gennemført uddannelsen som industritarmrenser.

Hun har også al mulig grund til at være stolt, for hun har gennemgået en kæmpe forandring på kort tid. Ordblindhed gjorde skoleårene svære, stoffer gav nogle tumultariske ungdomsår, men et besøg hos Dat-Schaub, et datterselskab under Danish Crown, som driver tarmrenserafdelingen på slagteriet i Ringsted, gav et feriejob, der blev afløst af en lærlingekontrakt. 28. februar fik hun et svendebrev i hånden efter halvandet års uddannelse. Svendeprøven blev klaret med en samlet score på 45 ud af 60 mulige point.

Nu kan Mia Øland Nielsen kalde sig industritarmrenser, og nye udfordringer venter allerede.

- Mia passer sit arbejde, og vi vil rigtig gerne beholde hende. Derfor har vi tilbudt hende en kontrakt for yderligere 12 måneder, så hun kan uddanne sig til tarmrenser og efterfølgende blive ansat, fortæller Bjarne Jensen, leder af tarmrenserafdelingen.

Den kontrakt bliver med 100 procent sikkerhed underskrevet, for Mia Øland Nielsen kan lide sit arbejde.

- Jeg bliver til kroppen ikke kan mere, siger hun og fortsætter:

- Jeg har noget at lave og sidder ikke bare og kigger i kedelige skolebøger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk