28. oktober 2020
Truslerne mod ZBC i Ringsted har ændret en anelse på normale tilstande. De fleste elever er i skole og får undervisning. Foto: Joachim Christensen.
Truslerne mod ZBC i Ringsted har ændret en anelse på normale tilstande. De fleste elever er i skole og får undervisning. Foto: Joachim Christensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trusler om skoleskyderi var storm i et glas vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trusler om skoleskyderi var storm i et glas vand
Opdateret 15. december 2015 kl. 15:21
Ringsted - 15. december 2015 kl. 12:02
Af Anne Wandahl

En endnu ukendt person har skrevet så truende opslag på facebook, at politiet tirsdag formiddag sendte en patrulje af sted til Zealand Business College, ZBC, i Ringsted.

arrow Læs også: Skoletrussel kom på omstridt hjemmeside
Ukonkrete trusler

- Truslerne er ikke konkrete. Nogen har skrevet på facebook, at man vil gøre noget mod ZBC. Afdelingen i Ringsted er nævnt, siger Carsten Andersen, talsmand i Midt- og Vestsjællands Politi, til DAGBLADET Ringsted.

Uddannelsesdirektør Glenny Hansen, ZBC, uddyber:

- Mandag aften lagde nogen et opslag på facebook, hvor der stod, at hvis man er elev på ZBC i Ringsted, skal man ikke gå i skole i dag, og så var der en reference til noget skoleskyderi i udlandet. Vi tager det alvorligt, men vi håber, at det er en meget dårlig drengestreg, siger Glenny Hansen.

Ifølge andre medier skulle politiet have sat ind med massivt politiopbud på alle ZBC's afdelinger i Ringsted, Næstved, Roskilde, Vordingborg, samt HG på Campus Haslev.

Men det afviser både Carsten Andersen og ZBC's uddannelsesdirektør Glenny Hansen.

- Vi har haft en patrulje i Ringsted til at lave nogle forhøringer. Der har ikke været bombehunde eller lignende til stede, siger Carsten Andersen.

- Politiet har været på afdelingen i Ringsted, ikke de andre steder, men jeg har selvfølgelig talt med mine ledere i de øvrige afdelinger og sikret, at de har genopfrisket vores beredskabsplan. Vi følger politiets anvisninger. Politiet har sagt, at vi skal være opmærksome, men der er ikke grundlag for, at vi lukker skolen. Vi har dog valgt, at nogle af vores elever modtager digital undervisning hjemmefra, og vi har ikke elever siddende i større grupper, siger Glenny Hansen.

Som det fremgår af denne artikel var truslerne mod skolen ikke så voldsomme, som det fremgår af denne artikel, vi først udsendte.

arrow Trussel mod skole: Hold jer inden døre
15. december 2015 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:50
arrow Elever er upåvirkede af trussel mod skolen
15. december 2015 kl. 13:50 Opdateret: kl. 14:17
arrow Skoledrama: Trussel afblæst
15. december 2015 kl. 11:32 Opdateret: kl. 15:23
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk