14. april 2021
På billedet ses fra venstre Henrik Thomsen, spidskandidat for Liberal Alliance, Andreas Karlsen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti og Claus Bedemann, spidskandidat for Nye Borgerlige. Privatfoto
På billedet ses fra venstre Henrik Thomsen, spidskandidat for Liberal Alliance, Andreas Karlsen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti og Claus Bedemann, spidskandidat for Nye Borgerlige. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre partier i valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre partier i valgforbund
Ringsted - 03. april 2021 kl. 08:46
Af Jakob Fønss

Det første tekniske valgforbund til kommunalvalget den 16. november 2021 i Ringsted Kommune er indgået.

De tre borgerlige partier Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti har indgået teknisk valgforbund for at mindske stemmespild inden for de partier, man i nogen grad deler holdninger med.

- Vi er tre partier med forskellige holdninger, partiforeninger og mærkesager. Men når det er sagt, er vi også tre partier, der er enige om mange ting, lyder det fra de tre partier i en fælles pressemeddelelse

De tre partier har fem fælles borgerlige pejlemærker, som de ønsker at kæmpe for i valgforbundet.

1. Færre penge på kommunal centraladministration, ledelse og burekrati. Flere ressourcer på kernevelfærd. Ældreområdet i særdeleshed.

2. Bedre vilkår for vores lokale erhvervsliv. Vækst og jobskabelse er forudsætningen for velfærd.

3. Politisk respekt for borgernes penge og en lavere kommunal skatteprocent.

4. Flere private og frivillige aktører på velfærdsområdet, fokus på borgernes tilfredshedsgrad og valgmuligheder.

5. Stram lokal udlændingepolitik. Flere indvandrerkvinder skal i arbejde og bidrage til fællesskabet, og vi skal bekæmpe dannelsen af parallelsamfund.

På nuværende tidspunkt er hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige repræsenteret i Ringsted Byråd, mens det Konservative Folkeparti sidder med to mandater.

Det er et mandat mindre, end partiet opnåede stemmer til ved kommunalvalget i 2017. Det skyldes, at Finn Andersen er skiftet til KristendemoKraterne og Lars Tegl Rasmussen har dannet Ringstedlisten.

Til gengæld er Tina-Mia Eriksen skiftet fra Dansk Folkeparti til Konservative i løbet af den igangværende byrådsperiode.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk